Akçakoca'da bugün Milliyetçi Hareket Partisi'nin Akçakoca ilçe teşkilatı 8. olağan kongresi vardı. Akçakoca Site Düğün Salonu'nda yapılan kongreye, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu, MHP MYK Üyesi ve Adapazarı Milletvekili Prof. Dr. Münir Kutluata, MHP Düzce İl Başkanı Kenan Ilgaz ve parti delegeleri katıldı.

Kongrede Divan Başkanlığını da üstlenen Çobanoğlu yaptığı konuşmada, yapılan kongrelerin gelecek dönemdeki genel seçimler için önemli olduğunu belirterek, 2010 yılı sonlarında erken genel seçimlerin yapılabileceğine dikkat çekti.
Konuşmasında Ak Parti Hükümeti'ni eleştiren Çobanoğlu, Ak Parti'nin uzun yıllardır hiç bir partiye nasip olmayan bir sandalye sayısı ile iktidar olduğunu söyleyerek, ''Bu kadar sandalyeye sahip AK Parti hükümeti vatandaşların sıkıntılarını çözemiyor. onlar için bir çare bulamıyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç bu kadar ciddi sıkıntılar ve sorunlar içinde olunmamıştır.'' şeklinde konuştu.

Sandık dışı demokrasi arayışı içinde asla olmayacaklarını ifade eden Çobanoğlu şöyle konuştu:

''Bugün ülkemiz bu kadar ciddi sıkıntılara rağmen, hale ayakta kalabiliyorsa, milletimizin sağduyusundan, birliğinden, dayanışmasındandır. Ama üzülerek söylüyorum, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, ulus felsefesi, temel ilkeleri, üniter yapısı, birliği, dili tartışmaya açılır hale gelmiştir. Bugüne kadar buna cesaret edemeyenler, bugün iktidardan da güç alarak yapmaktadırlar. MHP olarak, bu ülkenin ulus felsefesini, üniter yapısını, bayrağını, dilini, birliği kardeşliği noktasında asla taviz vermeyeceğiz. Asla biz milletin iradesi dışında, sandık dışında demokrasi arayışı içinde olmadık olmayacağız. milletimiz nasıl bunları iktidar yaptılarsa bizi de iktidar edecek güç milletimizin iradesidir.''

Türkiye'de Türklüğün de tartışılır hale getirildiğini ifade eden Çobanoğlu, ''Asla Türkiye'de, ırkçı bir anlayış kurulduğu günden beri olmamıştır. Türklük kavramı, 70 milyon vatandaşımızı, kavrayan, birleştiren bir kavramdır.'' dedi.
MHP MYK üyesi ve Adapazarı Milletvekili Prof. Dr Kutluata ise, Ak Parti'nin büyük bir sayısal üstünlüğünün olduğunu söyleyerek, ''Ama hiç bir yerde yoklar. vatandaşın karşısında yoklar. Bizim karşımıza çıkamıyorlar. Yandaşları ile beraber hiç itiraz edilmeyecek yerlerdeler. Peki bu kadar düşmekte olan bir parti nasıl ayakta kalıyor. Eski evleri direklerle ayakta tutarlarla ya. Bunlar da böyle..ama o direkler, milletimiz değil, yabancı destekler.'' diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından faaliyet ve bütçe raporları okunarak oylandı. Kongreye mevcut başkan Mehmet Kahraman yeniden tek liste ile aday olarak yeniden ilçe başkanlığına seçildi.