Düzce Belediye Meclisi Şubat ayı Birinci Birleşimi Belediye Başkanı Mehmet Keleş başkanlığında yapıldı. Gündem maddelerinden olan araç alımıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Keleş, Düzce Belediyesi, hizmetlerin daha hızlı ve kaliteli yapılması için yeni araçlar alınacağını ifade etti. Başkan, “Kullandığımız birçok araç kiralık durumundadır. Birçok araç da kiralık kullanım bedelleri, satış bedellerini geçiyor. Satın alma ile hem belediyenin araç parkını genişleteceğiz, hem de sahada hizmetler daha hızlı ve kaliteli yapılabilecektir.” dedi.

Alınacak araçlar

Belediyeye kazandırılması planlanan araçlar arasında 1 adet lastik tekerlekli yükleyici, 1 adet 26 tonluk paletli ekskavatör, 6 adet beko loder, 1 adet kanal temizleme aracı, 4 adet damperli kamyon, 4 tane çekici tır, 1 adet önüne kar bıçağı takılacak damperli kamyon, 2 tane de kamyon şasesi yer alıyor. 

7-8 milyon TL’ya mal olacak

Keleş, alınması planlanan araçların yaklaşık olarak 7-8 milyon TL fiyatının olacağını söyledi.

Kapasite 90 ton/saat, ihtiyaç 260 ton/saat

Belediyenin şantiyesinin geliştirilmesi, asfalt blendi ve bitüm alımı için çalışmalar yapıldığını işaret eden Başkan Mehmet Keleş bu konuda da şu bilgileri verdi: “Şu anda şantiyemizde 90 ton /saat kapasiteli asfalt blendimiz bulunuyor. Karayolları asfalt standardı için bu üretimin yükseltilmesi gerekiyor. Araştırmamız 260 ton/saat kapasiteli asfalt blendi ihtiyacını ortaya koydu. Böylelikle her türlü hammadde ve malzemeleri işleyebileceğiz’.

Yenilenmek zorunda!

Başkan ayrıca, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur kanallarının yenilenmesi gerektiğini vurguladı ve ‘Bugünkü şebeke 70’lerden kalma hatlardır. Kısmi düzenlemeler yapıldı ancak, yine de sık arızalar meydana geliyor. Bu hatlar yenilenmek zorundadır. En ufak bir tamirat için Düzce’nin genelinde su kesintisi yapılması gerekiyor. Bunun için şebekeleri yenileyeceğiz.” dedi. Belediyenin araç alımı ve kredi talebi Bütçe Komisyonu'na havale edildi.


Haber:Y.SEVER