Times Higher Education tarafından yayınlanan Asya Üniversite Sıralamaları’nda (Asia University Rankings) Düzce Üniversitesi’nin bir kez daha uluslararası bir başarıya imza attığı bildirildi.

Düzce Üniversitesi’nde yapılan bilgilendirmede şunlar kaydedildi:

“Asya Üniversite Sıralamaları’nda bir önceki dönemde 401+ sıralamasında yer alan Düzce Üniversitesi, katma değerli bilimsel çalışmalarının haklı bir sonucu olarak 100 basamak yükselişle 301-350 bandında yer alma başarısı gösterdi.

Geçen yıl Türkiye’deki üniversiteler arasında 28. sırada, devlet üniversiteleri arasında ise 18. sırada bulunan Düzce Üniversitesi bu yıl, ülkemizdeki üniversiteler arasında 13. ve devlet üniversiteleri arasındaysa 8. sırada yer alarak zirve yolculuğundaki başarısını sürdürdü. Daha önce Dünya Üniversite Sıralaması 2022’de mühendislik kategorisinde, Türkiye’de devlet üniversiteleri arasında birinci olan Düzce Üniversitesi, son dönemde yayınlanan Gelişmekte Olan Ekonomiler 2022 Üniversite Sıralaması’nda da 100 basamak birden yükselme başarısı göstermiş, 2022 Genç Üniversiteler Dünya Sıralaması’nda da dikkat çekici başarılarla adından söz ettirmişti. Bu kez Asya kıtasına yönelik yapılan sıralamada da yükselişine devam eden Düzce Üniversitesi, istikrarlı başarılarıyla dünya üniversitesi olduğunu bir kez daha kanıtladı.”