İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve bu konuda sürücüleri bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla yurt genelinde "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" projesi başlattı.


Düzce’de de “30 MART’TA KIRMIZI ÇİZGİMİZİ ÇEKİYORUZ” uygulaması, Düzce Valisi Cevdet Atay’ın koordinasyonunda, çok sayıda trafik polisinin de katılımıyla Gazhane Caddesi üzerinde bulunan Azmimillî İlkokulu’nda gerçekleştirildi.  


“Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” ana temasında gerçekleştirilen programa vatandaşlar da yoğun ilgi gösterirken, Düzce Bölge Trafik Şube Ekipleri de yaya önceliği hakkında araç sürücülerine bilgi verdi.


Programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Düzce Valisi Cevdet Atay,  Düzce’de artan vaka sayılarına karşı vatandaşları kurallara uymaları konusunda özellikle uyardı.


“İLLERİN RENKLERİNİ BELİRLEYEN, O İLLERDE YAŞAYAN VATANDAŞLARDIR” 
Koronavirüs risk durumu haritasında kırmızı renge bürünerek “çok yüksek risk” durumuna geçen Düzce’de Vali Atay, vatandaşların mutlaka maske, temizlik ve mesafe kurallarına riayet etmeleri gerektiğini vurgulayarak, “İllerin renklerini belirleyen, o illerde yaşayan vatandaşlardır. Dolayısıyla kurallara ne kadar fazla uyulursa ne kadar dikkat edilirse bizimde işimiz o kadar kolay olur. Tekrardan Düzce’de ki tüm vatandaşlarımızdan özellikle istirham ediyorum kurallara uyalım. Mutlaka maske, temizlik ve mesafe kurallarına riayet ederek kurallara uymaya devam edelim” sözleriyle Düzceliler’e seslendi.


“LÜTFEN VATANDAŞLARIMIZ KURALLARA UYSUNLAR”
Mevcut durumda yeni tedbirlerin alındığını hatırlatan Atay, “Maalesef şu anda geldiğimiz nokta, hafta sonları tüm iş yerleri kapalı olacak ve dışarı çıkma kısıtlaması uygulanacak. Yapacak bir şey. Tek yapacak şey var o da vatandaşlarımız bu kurallara ellerinden geldiği kadar uymaları. Bizim de görevimiz bu kuralları hatırlatmak. Tüm kamu kuruluşlarındaki arkadaşlarımız sürekli sahadalar. Lütfen vatandaşlarımız kurallara uysunlar.” ifadelerini kullandı.

 

“HALI SAHA VE YÜZME HAVUZLARI AÇIK OLACAK”
Ek tedbirlerin gündemde olmadığını belirten Vali Atay “Genel olarak alınan tüm kurallar bizim ilimiz için de geçerli, biz de bu kurallara uyacağız.” dedi. Aylardır kırmızı kategoride olan Düzce’deki faaliyetleri durdurulan yüzme salonları ve halı sahaların açılmasıyla ilgili sorulan bir soruya ise Vali Atay “Orada, tedbirler ölçüsünde seyirci alınmadan ve HES Kodu sorgulanarak belirli kurallar çerçevesinde halı sahalar ve yüzme havuzları açık olacak.” şeklinde konuştu.

HABER: M. KİLELİ