Sokağa çıkma kısıtlamasında polis kontrolüne takılan Ramazan Dadak isimli vatandaşın ekiplere ceza kesmemeleri için yaptığı yakarış günlerdir Türkiye'nin gündeminde...

Haberin Öncü' de yer almasının ardından gerek ulusal medya gerekse sosyal platformlar maddi durumu iyi olmadığı için ceza kesilirken gözyaşlarını tutamayan genç adamı konuştu.

Koronavirüs salgını nedeniyle ülkenin zor bir dönemden geçtiği şu günlerde, kuralları uygulayıcıların daha yapıcı davranması gerektiği üzerinde birleşenler bu görüşlerini yüksek sesle dile getirdi. Bu sesin gür yükselmesine vesile olan ceza olayının baş rolündeki vatandaşın yürek burkan yalvarışlarını sosyal medya üzerinden paylaşanlar yetkililere çağrı yapmayı da ihmal etmedi.

VALİ ATAY: BİZZAT İLGİLENİYORUM

Düzce Valisi Cevdet Atay'ı etiketleyerek cezanın silinmesini isteyen yüzlerce vatandaşın haykırışlarına duyarsız kalınmadı. Vali Atay, kendisine seslenenlere yine sosyal medya üzerinden "Merak etmeyin, konuyla bizzat ilgileniyorum" yanıtı vererek, beklendiği şekilde gereğinin yapıldığını açıkladı. Atay'ın bu paylaşımı yüzlerce kişi tarafından beğenildi.