Yarın 10 Kasım… Ulu önderimizin ebediyete uğurlanışının 78. yıldönümü… Türk milleti olarak saygı ve özlemle Ata’mızı anacağımız bu anlamlı güne 1 gün kala sokağa çıktık ve Düzceli vatandaşlara, “Atatürk” denildiğinde akıllarına ilk nelerin geldiğini sorduk. Anıtpark Meydanı’nda düşüncelerini aldığımız vatandaşlar, atalarını özlemle anmakla birlikte lider ve ileri görüşlülüğüne vurguda bulundu.

“Eğer bir kadın olarak özgürsem onun sayesinde”
Arkadaşlarıyla bugün Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü konuştuklarını belirten bir üniversite öğrencisi haber ekibimize hislerini şu sözlerle ifade etti: “Eğer ben bir kadın olarak özgürsem bu onun sayesindedir diye düşünüyorum. Anma törenlerinde o an o ortamda duygusallaşıyoruz. İnşallah yarın burada da güzel bir şeyler yapılır. Zaten katılacağız. Onun gibi kimsenin olmayacağını düşünüyorum.”

“Gelmiş geçmiş en büyük lider”
Liderliğine vurgu yapan bir diğer öğrenci ise; “Atatürk bende yoğun duygular hissettiriyor. Türkiye’den gelmiş geçmiş en büyük lider. Önemi anlatılmayacak kadar fazla bizde. Zaten ilk aklıma gelen kazandığı savaşlar ve bu ülkeyi yoktan var etmesi ve ileri görüşlülüğü. Anlatılacak çok şey var bunlar sadece birkaçı.” diye konuştu.

“Dünya tarihinde gelmiş geçmiş en büyük lider”
Düzceli bir vatandaş Atatürk’ün ölümünü büyük bir kayıp olarak değerlendiğini söyleyerek; “Dünya tarihinde gelmiş geçmiş en büyük lider olduğu zaten kabul görmüş bir şey. Yeri asla doldurulamaz bir liderdi. Keşke yaşasaydı da ülkemizin halini daha iyi noktalara taşısaydı diye düşünüyorum. Özlememek mümkün değil. Bize bıraktığı bu bağımsız ülke tarih edilebilir bir duygu değil. Keşke yaşasaydı.” dedi.

Zekası ve önderliğine vurgu yapan bir diğer vatandaş ise şu ifadeleri kullandı; “Atatürk denildiğinde aklıma ilk önce zeki bir önder olduğu geliyor. Maddi ve manevi olarak o zor günlerde liderliği üstlenmiş doğrularıyla yanlışlarıyla. Zeki bir önder Atatürk yaptığı mantıklı işler özellikle bu yüzyılda bende daha ağır basıyor.”