İki kişi tarafından sokak ortasında tekme tokat darp edilen ve kendisini döven grup tarafından görüntülenen CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, doktor raporu için gittiği Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi çıkışı kendisine destek olmak için Düzce’ye gelen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’la birlikte hastane çıkışında basın açıklaması yaptı. İlk olarak söz alan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan yaşananlara ateş püskürdü.

Özcan: "Biz o mesajı ayağımızın altında çiğniyoruz"

Türkiye’de böyle bir olayın ilk kez meydana geldiğinin altını çizen Özcan, ‘eşkıya şehre inmiş’ değerlendirmesi yaptı. Özcan konuyla ilgili olarak “Başkanımızın yalnız olmadığı mesajını tüm kamuoyuna vermek amacıyla Düzce’ye geldik. Bugün burada yaşananlar Türkiye’nin hangi noktaya geldiğini çok açık bir şekilde gösteriyor. Eşkıya şehre inmiş. CHP’nin İl Başkanına saldırıyorlar ve sosyal medya üzerinden paylaşarak birilerine mesaj vermeye çalışıyorlar. Bu görüntüleri paylaşarak tehdit etmeye devam ediyorlar. Ben bu gücü nereden aldıklarını sormak istiyorum. Bu haddi kendinizde nereden buluyorsunuz. CHP İl Başkanına saldıracak kadar cesareti size kim veriyor? Böyle bir şey olabilir mi? Bu Türkiye’de ilk kez oluyor. Hem saldırıyorsun hem de görüntüleri sosyal medyada yayınlıyorsun. Üstüne tehdit ediyorsun. Aklınca mesaj veriyor. Biz o mesajı ayağımızın altında çiğniyoruz. Böyle terbiyesizlik olmaz. Bunun arkasında kim varsa gereken cezayı görecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Bu açıkça terör eylemidir. Bu olayı meclise taşıyacağız. Ülke gündemine ne şekilde taşımamız gerekiyorsa o şekilde gerekeni yapacağız. Bunu eşkıyaların yanına bırakmayacağız. Böyle bir şeyi kabullenmemiz sessiz kalmamız söz konusu olabilir mi? Ben buradan bütün Düzce halkına sesleniyorum. Burada bir il başkanına yapılan bu saldırı bence tüm Düzcelilere yapılmış bir saldırıdır. Sen kimsin de benim il başkanıma ‘Vatan haini’ diyeceksin? Benim arkadaşlarımın teröre karşı, ülkenin bütünlüğündeki hassasiyeti bellidir. Sen kimin adına bu işi yapıyorsun? Sayın genel başkanımızı da ayrıntılı olarak bilgilendirdik. Türkiye’de birileri nelere yol açtığını görsün. Adam hala tehdit ediyor. Arkanda kim var? Kimin adına yapıyorsun? İnşallah arkasından bizim tahmin ettiğimiz isimler çıkmaz.” diye konuştu.


Tozan: "Bu demokrasiye yapılmış bir saldırıdır"

Darp edilen CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan ise yaşanan olayı ‘Evdeki yüzde 50’yi zor tutuyorum ’diyen anlayışın getirdiği son nokta olarak nitelendirdi ve hukuki olarak konunun takipçisi olacağını ifade etti. Tozan, “Biz siyaseti topluma daha iyi hizmet etmek için bir araç olarak gördük. Muhalefet olarak da iktidarın bugüne kadar yanlış yaptıklarını dile getirdik. Doğru ve çözüm önerilerini ortaya koyduk. Bunun dışında başka bir şey yapmadık. Türkiye Cumhuriyeti anayasası ve cezai yasalarına aykırı davranışları yargıya taşıdık. Bütün bunları topluma hizmet etmek için yaptık. Gelinen nokta ortadır. Bu demokrasiye yapılmış bir saldırıdır. Bu organize bir suçtur. Bu birilerinin illerinde aktif siyaset yapan CHP il başkanlarını yıldırarak ülkeyi başka bir yere götürme anlayışları olabileceğini iddia ediyorum. Bu çok ciddi bir olaydır. Ben darp edilirken bir başka araçtan bir başka kişi tarafından görüntüler alınıyor. Sosyal medyada paylaşılıyor. Ardından “Bugün birinizi ardından hepinizi ….. “ diye tehdit mesajı Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı tarafından yayınlanıyor. Altına da destek mesajları geliyor. Bu toplumu ayrıştırmak kin ve nefret duygularıyla infiale sebep olmak için birileri bir ateş yakmaya çalışmaktadır. Suç çetesiyle ile ilgili her türlü hakkımızı gerektiği şekilde savunacağız. Bu işi yargıya götüreceğiz. Bu olayı araştıracağız. Ne duruşumuzdan ne ilkelerimizden ne de ülkemizden vazgeçeceğiz.” Dedi.

Haber:Y.SEVER