Düzce Belediye Meclisi Mart ayı birinci bileşimi Belediye Başkanı İsmail Bayram Başkanlığında gerçekleştirildi. İki gündem maddesinin görüşüldüğü toplantı kısa sürdü. Mart ayı Meclis toplantısının gündeminde bulunan konular ve alınan kararlar şu şekilde:
1- Katı Atık Bertaraf Tesisi: Düzce İl Genelindeki katı atıkların bertarafına ilişkin gündem maddesinde, Düzce İli Belediyelerinin yer aldığı ve kısa adı DİBKAB olan Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Birliği’nin ilk aşamada atık alanına ilişkin 710 bin lira kredi kullanılması kararlaştırıldı. Bu konuda alınan karar şu şekilde: “İlimiz genelinde yaşanan katı atık sorununun çözümünde, çevrenin korunmasında ve evsel atıklardan kaynaklanan çevre kirliliğinin önlenmesinde, bütün belediyelerimizin faydalanacağı Katı Atık Bertaraf Tesisinin kurulması için belirlenen alanla ilgili 710 bin TL bedelin İller Bankasından kredi olarak kullanılması kararlaştırılmıştır.
2- İmar planı tadilat talepleri: Mart ayı toplantısında ele alınmak üzere 16 adet bir önceki dönemden kalan ve ertelenen 3 adet imar planı tadilat talep dosyası imar komisyonuna havale edildi. Meclis toplantısında ayrıca önergeler de yer aldı. 5 adet önerge ile çeşitli mahallelerdeki plan değişikliği talepleri imar komisyonuna havale edildi. Düzce Belediye Başkanlığı tarafından, katlı otopark, sıcak asfalt yapımı için İller Bankasından kredi talepleri de Meclis tarafından kabul edildi.
Bir sonraki toplantının ise 5 Mart 2010 tarihinde yapılması kararlaştırıldı.