Beyköy'deki Organize Sanayi Bölgeleri'nin zehirli atık olduğu konusunda yapılan açıklamaların ardından numuneleri incelemek için Çevre ve Orman İl Müdürlüğü inceleme başlatmıştı.

İncelemelerin yapılması için numuneler gerekli yerlere iletilirken konuyla ilgili Çevre ve Orman İl Müdür Vekili Oğuz Beyazıt yazılı açıklamalarda bulundu. Beyazıt, “İlimiz Merkez ilçesi Beyköy Beldesi Değirmenbaşı Köyü Depo Sokak karşısı Uğur Suyu kenarında 2. OSB'de faaliyet gösteren firma tarafından katı atık döküldüğüne ve gömüldüğüne dair 24.08.2008 tarihinde Beyköy Jandarma Komutanlığı'nın telefonla ihbarı üzerine ekiplerle birlikte alanda yapılan denetim ve incelemede ilgili alanda poliüretim köpük atıkları ve naylon atıklarının bulunduğu ve bir kısmının üzerinin hafriyat toprağı ile kapatıldığı tespit edilmiştir. Bunun üzerine İl Çevre ve Orman Müdürlüğü elemanları tarafından 03.09.2008 tarihinde atıkların bulunduğu alandan atık numunesi alınarak analizisin yapılması için TÜBİTAK'a gönderilmiştir. 27.08.2008 tarihli Jandarma Komutanlığı'nın yazı ekinde atıkların .OSB'de faaliyet gösteren firmaya ait olduğu ve atıkların Beykvy Belediyesi'ne ait iş makineleri ile gömme işleminin yapıldığı Müdürlüğümüze inkal etmiştir.” şeklinde ifadelere yer verdi.

Beyazıt ayrıca önemli açıklamalarda da bulunarak burada sorunla ilgili olanlar için yasal işlemlerinde başlatılabileceğini belirterek “ İlgili atıkların tehlikeli olup olmadığı yönünde TÜBİTAK'tan gelecek analiz sonucu doğrultusunda yapılacak inceleme ve değerlendirme sonucunda gerekli görüldüğü takdirde 5491 sayılı kanunla değişik 2872 sayılı Çevre kanunu ve ilgili diğer mevzuatlar gereğince sorumlular hakkında gerekli yasal işlemin yapılacağı duyurulur.” dedi.