Görevlerine başlayan atlı zabıtalar, özellikle Melensu Park’ta etkili görev alacak. Uygulamaya konulan atlı zabıta konusunda AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay açıklamalarda bulundu.

“Bence sayısını çoğaltmak lazım”

Atlı zabıta sayısının artması gerektiğini söyleyen AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır şu ifadelere yer verdi:
“Evvela attan bir parça kendimizi güvene çekelim. Atları ben daha önce gördüm ama böyle yakinen temas etme imkanım bugün oldu.  Atlar güzel bir hayvan biliyorsunuz geçmişimizde de var.  Bu atların zabıta olarak kullanılması güzel bir şey bu nedenle başkanı tebrik ediyorum.  Keşke birkaç tane daha olsaydı. Sürekli kullansak, alışsak, binsek çok güzel olurdu. Keşke eskiden olduğu gibi yine atlarla payton hizmeti verilse. Bence sayısını çoğaltmak lazım.”

“Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum”

Bundan sonra atlı zabıtaların şehir içinde de görev yapacaklarını söyleyen Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise şöyle konuştu:
“Atlı zabıta devrede biliyorsunuz. Bayram nedeniyle başladılar artık. Melensu Park’ta görev yapacaklar. Şehrin içerisinde de günde bir kere sefer yapacaklar. Atlarımızla şehirde fonksiyon değişikliği yapıyoruz. İnsanlar nasıl İspanya’da, İtalya’da Almanya’da bu atları görüyorsa artık Düzce’mizde de hatta büyükşehirlerimizde de var. Dolayısıyla çocuklarımız hayvanlarla tanışsın, bunları görsün. Bunlar insanlarımıza psikolojik destek de veriyor. Dolayısıyla atlı zabıtalar bundan sonra görevlerine devam edecek. Gerçekten Düzce’mize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Haber: M. AYDIN