Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği’nin (AYD), yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla düzenlenen çalıştayda koronavirüs (Kovid-19) salgınana ilişkin tavsiye edilen önlemlerin ele alındığı kaydedildi.

Açılış 12.00 – kapanış: 20.00 tavsiyesi

AYD Başkanı Altaş, şu değerlendirmelerde bulundu: "AVM’lerimize kiracılarımızla da görüşerek öğlen 12.00 ila akşam 20.00 saatleri arasında geçerli olacak esnek çalışma saati uygulaması için tavsiye kararı alınmıştır. Ancak bu tavsiye kararının istihdamı olumsuz etkilememesi için yıllık izinler kullandırılarak bu uygulamanın yapılması önerilmiştir. Bu sayede AVM’lerdeki çalışanlarımız için de birbiriyle temas etmeyen ayrı gruplar oluşturarak; hizmetin hem hijyenik hem de kesintisiz devam etmesini sağlayacağız. Bu uygulama ile AVM çalışanlarımızın sağlığını korumayı hedefliyoruz."Tüm alışveriş merkezlerimizde dezenfektasyon çalışmalarından, çalışanlara maske tedariğine kadar geniş çaplı önlemler alındığını belirten Altaş, halkı bilgilendirici videoların AVM’lerdeki ekranlarda ve halka ulaşabilecek tüm mecralarda yer alacağını da vurguladı.AVM’lere girişlerin daha kontrollü olacağının altını çizen Altaş, AVM’lerdeki kapalı çocuk oyun alanları ve etkinlik alanlarının kapalı tutulmasını da tavsiye etti.

Düzce'de durum

Öte yandan Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD)’nin AVM'lerin açılış-kapanış saatlerini değiştirme yönündeki tavsiye kararının Düzce'de henüz uygulamaya geçmediği öğrenildi. Şehir merkezinde bulunan Krempark AVM ile D-655 Karayolu Hamidiye Mahallesi mevkiinde bulunan Özdilek AVM'de saatlerde değişikliğe gidilmedi. Öncü Haber'e konuşan AVM yetkilileri, Düzce Valiliği'nden resmi yazı gelmesi halinde saatlerde yeni bir düzenlemeye gidileceğini bildirdi. Ayrıca Krempark AVM ve Özdilek AVM'nin hafta sonu yapmayı planladığı tüm programları iptal ettiği öğrenildi. Krempark AVM daha önce yer kiralaması yapan özel firmalara sadece bu hafta için stant açtırdığını bildirdi.