Düzce Belediye Meclisi Ekim ayı birleşimi Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay başkanlığında Meclis Toplantı Salonunda düzenlendi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup başkanvekili Taner Çakır toplantıya katılmadı.



Toplantı Belediye Başkanı Dursun Ay’ın teşekkür konuşması ile başladı. Ay, görevini layıkıyla yapacağına ilişkin söz vererek “Sizleri utandırmayacağım” dedi. İstifa eden Mehmet Keleş’e de hizmetlerinden dolayı teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Katırcıoğlu: “Metal yorgunluğu mu var, unutkanlık mı oldu?”
Gündem maddelerinin okunmasının ardından MHP’li meclis üyesi Ercan Katırcıoğlu, önceki toplantıda ilan, reklam ve tabela yönetmeliği ile ilgili verdiği önergenin gündeme alınmadığını dile getirerek Başkan Ay’a “Metal yorgunluğu mu var, unutkanlık mı oldu?” sorusunu yöneltti. Ay, Katırcıoğlu’nun önergesinin ilk meclis toplantısında gündeme alınması talimatı verdi.

Ay’ın yerine Top getirildi
Ay’ın belediye başkanı olmasıyla birlikte kendisinden boşalan meclis üyeliğine AK Parti’nin kontenjanından Zarif Top getirildi.



MHP aday çıkarmadı
Toplantı Meclis Katibi Seçimi ile sürdü. AK Parti Meclis Üyesi Elif Üstün Kudu ile Muzaffer Balkancı’yı aday gösterdi. MHP ise başkanlık seçiminde olduğu gibi yine aday çıkarmadı. Kapalı usulle yapılan oylama sonucu 21 oy alan Kudu Meclis Katibi seçildi. Balkancı’ya 1 oy çıkarken 6 oy boş olarak kullanıldı.

MHP’den Ay’a şartlı yetki desteği: “Şirketler araştırılsın”
Toplantı seçimin ardından 7 gündem maddesinin görüşülmesiyle devam etti. Düzce Belediye Başkanı Ay’a belediyenin şirketleri YEYPAŞ ile İNTAŞ’ın da aralarında bulunduğu tüm iş ve işlemlere temsil, ilzam ve imza yetkisi verilmesi yönelik yetki verilmesi görüşüldü. MHP’li üye Katırcıoğlu, belediyenin şirketlerinden işe gelmeden maaş alan yönetim kurulu üyeleri hakkında gerekenin yapılması talep ederek bu konuyla ilgili atılacak adıma göre oy tercihinde bulunacaklarını ifade etti.

Ay: “Gerekeni yapacağım”
Başkan Ay’ın Katırcıoğlu’na “Gereğini yapacağım. Yetkiyi verin ve bekleyin görün” demesi üzerine gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Ay’ın sözleri mecliste gülüşmelere neden oldu
Toplantıda Almanya’da düzenlenen Avrupa Başarı Ödülleri Kültür, Turizm ve Ticaret Fuarına Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Badur ile AK Partili Meclis Üyesi Selahattin Esen’in gitmesine ilişkin madde oylandı. Başkan Ay’ın MHP grubunun fuara katılım sağlamayacağını dile getirmesi üzerine Katırcıoğlu ‘Prensip gereği yurt dışı programlarına katılmıyoruz’ açıklaması yaptı. Katırcıoğlu’nun sözleri sonrası Ay’ın “Gereksiz yere prensip belirlenmesini gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum’ yanıtı mecliste bulunanlar arasında gülüşmelere neden oldu.

‘8 daire bina belediyeye bırakılsın’ talebi
Gündemin bir başka maddesi olan ‘Kamu Konutları Kararı Alınması’yla ilgili olarak mülkiyeti Düzce Belediyesi’ne ait olan Camikebir Kentsel Dönüşüm projesindeki 38 daire arasında 8 daireli binanın belediyeye bırakılarak lojman ya da misafirhane olarak değerlendirilmesi ele alındı.

MHP misafirhaneye sıcak bakmadı
MHP grubu misafirhane teklifine belediyeye ek istihdam külfeti getirebileceği gerekçesiyle sıcak bakmadığını dile getirdi. Ay, konunun komisyonda görüşülmesi için gündem maddesini havale etti.

Katırcıoğlu’ndan Ay’a teşekkür
Katırcıoğlu Başkan Ay’a ilk kez belediyenin bir mülkiyetinin elde kalması için bir girişimde bulunulduğunu ifade ederek teşekkür etti.
Körpeşler Mahallesi ile Aziziye Mahallesi’ndeki parsellerin ihale yoluyla satışı meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi. 5 yıllık imar programı imar komisyonuna oy birliği ile havale edildi. Toplam 18 adet İmar Planı değişikliği imar komisyonuna havale edildi.

Cicü: “Sayıştay Denetim Raporu paylaşılsın”
MHP’li Meclis Üyesi Ayhan Cicü, Başkan Dursun Ay’dan 5393 Sayılı Belediyeler Kanunun 55 Maddesine göre, geçtiğimiz Mayıs ayında kamuoyu ve belediye meclisi ile paylaşılması gereken Sayıştay Denetim Raporu’nun hala paylaşılmadığını anımsatarak, raporun paylaşılmasını talep etti.

Meclis toplantısı 19 Ekim Perşembe günü yapılmak üzere sona erdi.

Haber:Y.SEVER