Avukat Metin Güçlü ile Düzce Baro Başkanlığı için yarışan ve olaylı bir şekilde bir oy farkla Düzce Baro Başkanlığı koltuğuna oturan Azade Ay’ın yönetiminde fırtına dinmiyor. 23 Ekim’de 9. olağan Genel Kurulu sonucunda sandığa giden avukatların aldığı 75 oyla Baro Başkanı olan Ay yönetim kurulu üyelerinin istifa kararlarıyla sancılı bir süreçten geçiyor.

Ay’ın yönetiminde yer alan isimlerden istifa eden ilk isim Hakan Özkasap oldu. Özkasap’ın istifasını Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Anayasa değişikliği halk oylaması kapsamında yapacağı Düzce ziyareti öncesi, baronun tarafsızlığını kaybettiği, evet-hayır girdabına girdiği gerekçesi ile görevinden Recep Albayrak takip etti.

İstifalar bununla sınırlı kalmadı. Albayrak’ın ardından Baro Genel Sekreteri Yasemin Cambulat, Ahmet Altun, Doğan Eser takip etti. Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Nedim Karadeniz de mevcut yönetimle çalışmayı kabul etmeyerek istifa etti. Başkan seçildiği gün yaptığı konuşmada “Bundan sonra sen-ben yok. Baro için çalışacağız” Ay’ın yönetimindeki baroda 6 istifa deprem etkisi yarattı.

İstifa edenler





Haber:Y.SEVER