Manşet programına konuk olan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş yeni projelerinden de söz etti. Amaçlarının Düzce’nin elektrik enerjisi bağımlılığını ortadan kaldırmak olduğunu ifade eden Keleş, yeni elektrik direkleri ve kurulacak 4 adet rubber dam ile bunu sağlayacaklarını söyledi.

“Elektrik sarfiyatımızı sıfıra indireceğiz”
Keleş, “Yeni sisteme geçiyoruz. Elektrik direkleri dikiyoruz. Üstünde güneş panelleri olacak, altında da batarya. Gündüz batarya dolacak. Gece de sabaha kadar yanacak. Elektrik parası diye bir şey yok, sadece direği satın alacağız. 4 tane rubber dam kuruyoruz. Elektrik enerjimiz de kendimiz üreteceğiz. Diğer sokak aydınlatma, park aydınlatmada kendi ürettiğimiz elektriği kullanacağız. Elektrik sarfiyatımızı sıfıra indireceğiz.” sözleriyle projesini açıkladı. 

“Benden sonra direkler çöpe atıldı”
Önceki görev döneminde şehrin aydınlatma sorununu ortadan kaldırmak için benzer bir atılımda bulunduklarını hatırlatan Keleş, haksız eleştirilere maruz kaldığını “Önemli olan üzüm yemek değil, bağcıyı dövmekse laf anlatamazsın.” sözleriyle dile getirdi.
Keleş, “3600 adet dekoratif elektrik direği diktim. Parasını da Avrupa Yatırım Bankası’ndan hibe aldım. İhalesini başbakanlığın yaptığı işin hesabı bana soruldu. Muhalefet sürekli bunu gündemde tuttu. Benden sonra direkler de çöpe atıldı. Önemli olan üzüm yemek değil bağcıyı dövmekse laf anlatamazsın. Karşı taraf haklı-haksız aramıyor. Bu yok olsun mantığıyla yapılıyor. Biz doğru iş yapıyoruz. Bize inanın, güvenin.” şeklinde konuştu.