Akçakoca Devlet Hastanesi’nin Acil Servis bölümü, kısa bir süre önce başlatılan çalışmalarla büyütüldü. Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın yakinen takip ettiği iyileştirme ve genişletme çalışmaları sonucunda koridorlarda oluşan hasta yoğunluğunun azaltılarak yakın takip gerektiren hastaların muayene alanı içerisinde gözlemleme imkanı olacak. Birden fazla hastanın aynı anda muayenesi gerçekleştirilecek. Söz konusu çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak, acil servisin tam kapasite ile vatandaşların hizmetine sunulması planlanıyor.

Bina inşaatının dış genişletme çalışması biterken, iç mekan çalışması ve servis düzenlemesinin de en geç bir ay içinde tamamlanacağı öğrenildi.

Genişletilen acil servis alanı yeni haliyle 200 metrekarelik bir alan olacak.

Büyütülen acil servis alanı ‘arena’ tipinde olacak. Acil Servis’te aynı anda 6 hastaya birden bakılabilecek.

Çalışmaları sık sık yerinde inceleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz da yaptığı açıklamada, "Akçakoca Devlet Hastanesi acil servisinde tek kişilik muayene sedyesinde muayeneler yapılıyordu. Onun için dış tarafa doğru bir çıkma yapalım ve aynı anda 6 hastayı muayene edelim şeklinde planlama yaptık. Onunla ilgili ödenek bakanlığımızca uygun görüldü. İhalesi yapıldı, şu anda da çalışmalar başladı. Öncelikle acil servisin girişini değiştiriyoruz. Giriş kapısını yan taraftan veriyoruz. Yaklaşık 30-45 gün arasında tamamlanacak." demişti.