Teröre destek veren başkanların görevden alınmasını eleştirmişti 
İçişleri Bakanlığınca geçtiğimiz ağustos ayında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan'ın görevlerinden uzaklaştırılmasının ardından Avukat Azade Ay başkanlığındaki Düzce Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, terör örgütleri ile irtibatlı oldukları tespit edilen belediye başkanlarının görevden alınması eleştirilmişti.

Baro Başkanı Ay Ünsal'dan şikayetçi oldu
Düzce Barosu adına Başkan Azade Ay tarafından yapılan açıklamaya baroya bağlı avukatlardan ve siyasilerden tepki gecikmezken Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal da bu durumu hem haber hem de köşe yazısı olarak gündeme taşıdı. "Azade Ay HDP'lilerle iş tutuyor" haberi ile "Düzce Barosu o hanımın çiftliği değil" köşe yazısındaki ifadeler ile kullanılan görseller nedeniyle Ünsal'dan şikayetçi olan Baro Başkanı Azade Ay, Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu dilekçede, haberi kaleme alan Sadullah Ünsal'ın kendisine hakaret ettiğini, olumsuz algı oluşturduğunu ve halkı alenen kin ile düşmanlığa sevk ettiği ithamlarında bulundu.





"Terör örgütünü sahiplendiği imajını verdi, soruşturma başlatılsın"
Cumhuriyet Başsavcılığı başlattığı soruşturma kapsamında Ünsal'ın savunmasını aldı. Savunmasında yaptığı haber ve köşesine taşıdığı ifadelerde kamuoyu adına hareket ettiğinin altını çizen Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, söz konusu haberlerde yasanın tanımış olduğu eleştiri haklarını kamunun yararına kullandığını ifade etti. Hakkında haber yaptığı Azade Ay'ın daha önce FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan ve halen firari  olan Muhammer Akkaş için destek tweetleri attığı için haber görselinde FETÖ terör örgütü elebaşının fotoğrafına yer verdiğini ifade eden Ünsal, ayrıca PKK Terör Örgütü destek verdikleri için görevden alınan başkanlar hakkında yaptığı açıklama nedeniyle PKK terör örgütünü sahiplendiği imajını oluşturduğu için PKK terör örgütü elebaşının fotoğrafını kullandığını belirtti. Savunmasının sonunda ise "Ben Azade Ay'ın gerek FETÖ üyesi olan Muhammer Akkaş ile ilgili tweetleri gerekse kayyum atanan belediyeler ile yapmış olduğu açıklamalar ile ilgili ayrıca re'sen soruşturma başlatılmasını talep ediyorum. Bu hususta kendi adıma davacı ve şikayetçiyim." dedi.

Mahkeme kavuşturmaya yer olmadığını onadı
Şikayet dilekçesini inceleyen ve Ünsal'ın savunmasını alan Cumhuriyet Başsavcılığı kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Bunun üzerine Baro Başkanı Azade Ay karara itiraz etti. Bu doğrultuda dosyayı inceleyen Düzce 2. Sulh Ceza Hakimliği de başsavcılık ile aynı kararı vererek, şikayetçi Azade Ay'ın itirazını reddetti. Mahkeme kararında, emsal kararlar ışığında Ünsal'ın haber dilinin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Aynı şekilde bahse konu haberin yayınlanmasında kamu yararı bulunduğuna işaret edildi.






 

SADULLAH ÜNSAL'IN KALEME ALDIĞI, AZADE AY'IN ŞİKAYET ETTİĞİ KÖŞE YAZISI

"DÜZCE BAROSU O HANIMIN ÇİFTLİĞİ DEĞİL!
BARO BU AÇIKLAMALARI YAPMAK ZORUNDA MI?

 


Düzce Barosu Başkanı Azade Ay bu ay içinde yaptığı açıklamalar ve demeçlerle haddini aşan hukukunu bilmeyen militan ve siyasi yaklaşımlarla fıtratını malumun ikrarı ilanı hal eyledi.
Ne yedi ne içti ne halde bu açıklamaları yaptı kamuoyu anlamadı.
Azade Ay Cumhurbaşkanının ve Yargıtay’ın Adli Yıl başlangıcı davetine katılmayacağını açıklayınca, idare ve irade sahipleri tarafından sessiz kalınınca kendinde özgüven bulup, terör sevici, destekleyici başkanlar görevden alınınca baroların yaptığı açıklamaya Düzce Barosu’nu da dahil ederek haddini boyunu aşan hamlelerde bulundu.
Bu Azade hanım twetter paylaşımlarında FETÖ’yü öven paylaşımları yapmakta yayınlamakta ve bunları bugün bile enformasyonda tutmasının anlamak mümkün değil.
FETÖ’nün meslekten atılan firari savcısı Muammer Akkaş için FETÖ sevici olup “Sayın savcı hukuktan yana tavır koydu, ancak hukukçu olmayanlar onu yargılamaya çalıştı, savcım yanındayız” şeklinde, saat 11.43’deki ikinci twetinde ise “Savcılar iddianameden önce dosya içeriğini paylaşınca suç olmuyor da, bildiri dağıtınca mı oluyor” deyip onunla ilgili paylaşımlarda bulunacaksın.
“Hukukçu olmayanlar, yargılamaya çalıştı” diyeceksin. Bu memlekette hukuk ve adaleti tesis etmekle hakim hukukçular seni görmezden gelecek,
Baro seçimlerinde gece-gündüz çalıştığın avukatlara danışmayacaksın,
Baro yönetiminde bulunan avukatlara sormayacaksın,
Kimin kümesinde yemlenip kimin kümesine yumurtladığın belli olmayacak,
Kimle neyi konuşup kimle neyi paylaştığın bilinmeyecek,
Bu kadar densiz ve hadsiz Hûd’uz açıklamaları Düzce barosu adına yapacaksın,
Senin arkanda bulunan selvi boylu erkekler ürkek bir tavırla napıyor bu hatun kişi diye bakacaklar,
Yönetiminde bulunan vatansever milliyetçi yöneticiler kadın gibi dırdır edip aciz gibi sızlanacaklar,
Sen FETÖ’cüyü överken, Cumhurbaşkanına çemkirirken, terör sevicilere terör destekçilerine sahip çıkarken senin mahiyetindeki erkek avukatlar ürkekleşmiş, yiğit aslanlar kedi misali miyavlamış öyle mi?
Beyler, hanımlar; vatan sevgisi her zaman adamlık ve erdemlik, zaman zaman hayatta yaşanması gereken unsurlardır.
Şimdi size soruyorum;
Bu Azade Ay bu açıklamaları yaparken size sordu mu?
Sorduysa siz ne dediniz.
Sormadıysa siz orada konu mankeni misiniz, dolgu malzemesi misiniz, nesiniz?
Şimdi bu işten size ne der gibi kulağıma sesler geldi.
Önce baronun başında Düzce yazıyor. Azade’nin bürosu veya çiftliği yazmıyor.
İkincisi bu açıklama basın üzerinden yapılıyor.
Ben Düzceli ve basın olarak bu açıklamalardan rahatsız oldum.
Kanıma, asaletime, sütüme dokundu.
Kanına, asaletine, sütüne dokunan kim varsa açıklamaları bekliyorum.
Burası Azade hanımın çiftliği değil. Yöneticiler ise o çiftliğin kahyası değil. Baronun üyeleri marabası değil.
Ben böyle biliyorum, böyle umuyorum. Yok ben eksik gedik etik olmayan halini biliyorsam kanına, asaletine, devletine, devleti ebedi müddete değer veren avukatların bu hanıma haddini bildirmesini bekliyoruz.
Geç kalan adalet adaletsizliktir. Geç kalmayan yerinde zamanında bir had bildirme zamanı gelmiştir.
Hanımın çiftliği zihniyeti ile yapılan açıklamada kendisini kahya görmeyen, maraba bilmeyen asil ve meslek onurunu bilen, vatanın bölünmez bütünlüğüne inanan, ‘Mesele memleketse gerisi teferruattır.’ söylemini ilke edinen her hukuk adamını kamuoyu vicdanını acıtan bu açıklamalara karşı söylemiyle eylemiyle göreve davet ediyorum.
“Vatan sevgisi imandandır” der Hazreti Ali.
İmansız, vicdansız, vatan sevgisinden uzak hain ve bölücülere güç katan bu açıklamaların tüm Düzce’deki halk gibi baronun üyelerini de rahatsız ettiğine tanık oldum.
Düzce Barosu bu hanımın çiftliği ise susun. Kayha gibi maraba gibi işinize bakın.
Yok baronun asaleti ve iradesi hanımın çiftliği gibi yönetilemez diyorsanız ses verin. Bu kadar basit…
Ayrıca soruyorum; Düzce Barosu bu açıklamaları yapmak zorunda mıydı?"



HABER: S.ÜNSAL