Türkiye'deki bazı baro başkanlarını rahatsız etti

Terör örgütleri ile iltisak-irtibatı olan, terör örgütlerine destek verdikleri yönünde tespit ve deliller bulunan HDP'li Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir belediye başkanlarının İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınması Türkiye'deki bazı baro başkanlarını rahatsız etti. Görevden almaya tepki gösteren açıklama yayımlayan barolar arasında Av. Azade Ay'ın başkanlığındaki Düzce Barosu'nun da yer alması Düzce'de gündeme oturdu. Baroya kayıtlı Düzceli birçok avukat, Düzce Barosu adına yapıldığı bildirilen açıklamaya katılmadıkları yönünde beyanatta bulundu.


Düzce Barosu'nun resmi internet sitesine neden konmadı?

Terörle irtibatlı oldukları delillerle ortaya konan HDP'li 3 başkanın görevden alınmasına Bolu, Zonguldak ve Sakarya gibi çevre iller karşı çıkmazken, şahsı değil tüm avukatları içine alacak şekilde Düzce Barosu adına açıklama yapan Azade Ay, bu bildirisini günlerdir Düzce Barosu'nun resmi internet sitesine koymuyor. Görevden alınan isimlerin tekrar göreve iade edilmesini ve hukuksuzluğun ortadan kaldırılmasını isteyen Ay'ın Düzce Barosu olarak yapıldığını duyurduğu açıklamayı siteye koymamasının altında avukatlardan gelen tepki olduğu konuşuluyor. Her beyanat ve etkinlik baronun sitesinde yer alırken, böyle bir açıklamanın unutulmasının imkansız olduğu dillendiriliyor.

Emine Bulut cinayetine sessiz kaldı

Öte yandan Türkiye'yi ayağa kaldıran Emine Bulut cinayetine Düzce'de geç de olsa tepki gösterilirken, kadın hakları savunucuları arasında başı çeken Av. Azade Ay'ın kadın cinayeti gibi önemli bir toplumsal yara hakkında baro adına bir açıklamada bulunmaması da dikkat çeken bir diğer konu oldu.

HABER: S. ÜNSAL