Düzce protokolü, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajlarda, kahraman Türk milletinin milli birlik ve beraberliğini 15 Temmuz gecesi bütün dünyaya bir kez daha gösterdiği vurgulandı.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir:

“Milli iradeye gözü dönmüş bir güruh tarafından vurulmak istenen darbenin yine aziz milletimizin iradesiyle geri püskürtüldüğü gündür. Gezi olaylarıyla başlayıp 17-25 Aralık yargı darbe girişiminden 15 Temmuz’a kadar devam eden süreçte dünya ölçeğinde büyüyen Türkiye'nin ideallerine ulaşması engellenmeye çalışıldı. Çocuklarımızın geleceği, ellerinden alınmak istendi. 15 Temmuz gecesi de aziz milletimiz, hainlerin heveslerini kursaklarında bıraktı.”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü:

"Milletimizin göstermiş olduğu destansı direniş ruhu, ilelebet canlı kalacaktır. 15 Temmuz gecesi Yüce Allah’ın inayeti ve milletimizin kararlı duruşu sayesinde darbecilerin oyunları bozulmuştur. Ülkemizin aydınlık geleceğini canı pahasına müdafaa eden bu yüce milletin bir evladı olmaktan gurur duyuyorum. 15 Temmuz'un 5’inci yıl dönümünde demokrasi ve vatan uğruna canını veren 15 Temmuz kalkışmasında hayatlarını kaybeden 251 şehidimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu:

“Bugün hain Fetullahçı Terör Örgütü’nün  (FETÖ)darbe girişimin 5. yıl dönümündeyiz. O gece milletin ‘Benden izin alınmadan bu memlekette hiçbir şekilde bir karar alamazsınız’ diyerek tescillediği gecedir. Vatandaşlarımız Cumhurbaşkanımızın ve Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla sokağa indi. Biz Ülkücüler ilk andan itibaren sahada olan bir camia olarak o geceyi analiz etmek isterim. Kimin kime sırtını döneceği belli olmayan sıkıntılı bir geceydi. Halkımız duyarlı bir şekilde sahaya inerek hain FETÖ’ye ‘Dur’ dedi. 15 Temmuz 2016, Türkiye Cumhuriyeti tarihi için de bir milat oldu. O günden bugüne kadar Cumhur İttifakı, Türkiye’de çok ciddi manada sıçramalar yaptı. Türkiye sınırları içerisinde güvenli ve tampon bir bölge oluşturdu. Hem içeride hem dışarıda ve dünyada lider Türkiye olmak yolunda ilerlemekteyiz. O geceyi idrak edeceğiz. Halkımız muktedir olsun. Biz camia ve Cumhur İttifakı olarak o geceyi unutmadık, unutturmayacağız. İnşallah daha iyi günlere gideceğiz.”

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er:

"15 Temmuz darbe gecesinin 5. yıl dönümünde, bu aziz milleti yok etmek ve bu vatanı bölüp parçalamak isteyen dâhili ve harici düşmanlara ve hainlere görmüştür ki milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, bu ülkeye asla diz çöktüremeyeceksiniz. Bu kararlılıkla bir kez daha milletimizin şeref ve istiklali için başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz. Bu şanlı direniş sürecinde gazilik mertebesine erişen kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Adeta Çanakkale'de olduğu gibi yedi düvele göğsünü siper ederek, bu aziz vatanı yeniden vatan kılan necip milletimizi şükranla ve saygıyla selamlıyoruz."

DEVA Partisi Düzce İl Başkanı Murat Caymaz:

“Aziz milletimiz, 15 Temmuz hain FETÖ’nün darbe girişimiyle çıktığı sokaklarda, yurdun dört bir köşesinde tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş, bu hain girişimi vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canı pahasına engelleyerek ülkesine, devletine, demokrasisine, geleceğine ve egemenliğine sahip çıkmıştır. Her mücadelenin bir bedeli vardır. Biz milletçe bu bedeli, Malazgirt'te Sultan Alparslan'ın beyaz kefeni ile en önde olduğu savaşta, İstanbul'un Fethinde, Sarıkamış'ta, Çanakkale'de, yüz binlerce şehit verip adeta küllerimiz üzerinden yeniden doğduğumuz Kurtuluş Savaşı'nda ödedik. Böylesine büyük bedeller karşılığında üzerinde kurduğumuz son devlet Türkiye Cumhuriyeti bizim namusumuz, onurumuzdur. Hiçbir şer odak, bizim bu değerlerimize el uzatamaz, göz koyamaz, bizi biz yapan değerlerden bizleri ayıramaz, bölemez, bizlere zarar veremez.”