İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen terör saldırısı sonucunda şehit düşen Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu'nun acı haberi sonrasında emekli Polis Müdürü Erdal Karakurdu'nun evine Türk bayrağı asıldı. Şehit Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu'nun anne ve babası ile yakınları acı haberi alır almaz İstanbul' a gitti.

İkinci evlat acısı

Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu'nun çocukluk arkadaşı Reşat Kartal, acılarının çok büyük olduğunu ve Karakurdu ailesinin yaşadığı ikinci evlat acısı olduğunu söyledi. Vefa Karakurdu'nun kardeşi Sabri Ferda Karakurdu'nun bundan 8 yıl önce geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybettiğini dile getiren Kartal, "İki erkek evlatları vardı. Birisi trafik kazasında hayatını kaybetti, Vefa ise vatan uğruna şehit oldu." dedi.

"Acı çok büyük"

Kartal konuşmasında, "Çocukluk arkadaşımızdan ziyade Vefa bizim kardeşimiz gibiydi. Vefa 73 doğumlu. Babası polis kökenli. Dolayısıyla o da polis kolejini bitirerek polislik görevini ifa ediyordu. Son görev yeri de İstanbul'du. Özel Kuvvetler Müdürlüğü görevini ifa ediyordu. Zaman zaman Ereğli' ye gelir bizleri de ziyaret ederdi. Annesi ve babası bizin apartman komşularımız. Çok düzgün insanlar. Diğer evlatlarını da trafik kazasında kaybettiler. 2 erkek evlatları vardı zaten. Şimdi ikinci evlatları da vatan uğruna şehit oldu. Allah rahmet eylesin, geride kalanlara sabır diliyorum. Yapacak söyleyecek çok şey yok. Acı çok büyük. Allah geride kalanlara kolaylıklar versin." şeklinde konuştu.

"Mütevazi ve alçak gönüllüydü"

Şehit Vefa Karakurdu'nun mütevazi ve alçak gönüllü birisi olduğunu söyleyen Kartal, "Çok düzgün, böyle puanlama sınırlarına sığmayacak delikanlıydı. Eşi öğretmen. İstanbul Beşiktaş'ta yaşıyorlardı. Bir oğlu, bir kızı var. Aile haberi alır almaz İstanbul' a hareket etti. Bizde şimdi şehit cenazesini bekliyoruz." diye konuştu.