Evlatların babalarına hediyeler alarak gönüllerini yapmaya çalıştığı, hayır dualarını talep ettikleri babalar gününde, kahraman evlatlarını bu vatan uğruna toprağa veren hüzünlü şehit ailelerinin yüzünü güldürecek, yaralarına merhem olup acılarını hafifletecek anlamlı ziyaret, her özel gün de olduğu gibi yine Vali Cevdet Atay’dan geldi.

Yurtta ve Dünyada büyük bir coşku ile kutlanan Babalar Günü’nü belki de en acılı haliyle idrak eden Şehit Anne Babalarına, Devletin vefalı yüzünü gösteren, Devletin desteğini her an hissetmeleri için elinden gelen gayreti sarf eden Vali Atay, Babalar Günü’nde Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş ve İl Jandarma Komutanı Albay Naci Akkaş ile birlikte Şehit Ailelerini evlerinde ziyaret edip, hasbihal etti.

ŞEHİT ER CİHAN AKSARI

Bu kapsamda Vali Atay’ın ilk durağı 2015 yılında Hakkari’de elim bir kaza sonucu Şehit olan Şehit Sözleşmeli Er Cihan Aksarı’nın Mamure Köyündeki baba evi oldu. Kahraman Şehidimiz Cihan Aksarı’nın babasıyla bir süre sohbet eden Vali Atay, Şehidimizin anne ve babasının hayır dualarını alarak bir sonraki durağı olan Yeşiltepe Mahallesine geçti.

JANRAMA ER İSMAİL TAŞDÖĞEN

Yeşiltepe Mahallesinde ilk olarak 1998 yılında Bingöl’de şehadet şerbetini içen Jandarma Er İsmail Taşdöğen’in baba evini ziyaret eden Vali Atay, burada da Şehidimizin babasıyla samimi bir sohbet gerçekleştirdikten sonra yine aynı mahallede bulunan başka bir şehidimizin acılı ailesine ziyarette bulundu.

JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ FURKAN KAPLANBABA

2015 yılında Erzincan’da şehadete kavuşan aziz şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Furkan Kaplanbaba’nın Yeşiltepe Mahallesinde bulunan baba evini ziyaret eden Vali Atay, burada da şehidimizin babasıyla sohbet edip kendisine Türk halkı ve Türkiye Cumhuriyeti adına minnettarlığını ifade etti.

ŞEHİT EMNİYET MÜDÜRÜ UFUK BAYSAN

Vali Atay buradan ayrılarak son olarak 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında, vatan haini FETÖ’cülerin bombalarına hedef olan Gölbaşı’nda şehadete yürüyen Şehit Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın Çalıcuma Köyünde bulunan baba evini ziyaret etti.

“ALLAH HEPSİNDEN RAZI OLSUN”

Ziyarette bulunduğu Ailelere çeşitli hediyeler takdim eden Vali Atay,

Ziyaretler sonrasında yaptığı açıklamada bu vatan uğruna canını ve sağlığını kaybedip Şehit ve Gazi olma şerefine ulaşmış her bir vatandaşımıza ve onların Ailelerine minnettarız diyerek şu ifadelere yer verdi; “ O kahramanlarımız sayesinde inşallah Devletimiz ilelebet var olacaktır.

Onlarla bizim aramızda hiçbir engel yok biz nasıl çat kapı gidip ziyaret ediyorsak onlar da bizi aynı şekilde ziyaret ediyorlar, Allah hepsinden razı olsun.”