Özellikle Yenikent'te oturan vatandaşlar için yıllardır merak konusu olan Düzce ile Yenikent arasındaki bağlantı yolu trafiğe açılmış ama yol vatandaşları sorunlar nedeniyle mutlu etmemişti. Yol, son olarak ta Bağlantı Köprüsüne bağlantılarıyla adından söz ettirmişti. Bağlantı köprüsündeki son gelişmeleri incelemek için Vali Bülent Kılınç ve Belediye Başkanı İsmail Bayram çalışmaların yapıldığı alana gitti. Burada incelemelerde bulunan Kılınç ve Bayram, yapılan son çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi de aldı.

“Yol için gereken koşullar sağlanacak.”

Bağlantı Köprüsünün yan girişleri konusunda çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Bülent Kılınç, “Sizinde gördüğünüz gibi çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu konuda bizde üzerimize düşeni yapacağız. Bu yol Yenikentli'ler için büyük önem taşımaktadır. Bizde burada yapılan son çalışmaları incelemek için bulunmaktayız.” şeklinde konuştu.

Bağlantı Yolu bir aya tamamlanıyor.

Yolla ilgili Vali Bülent Kılınç'a bilgiler veren Karayolları Ekipleri ise yoldaki çalışmaların bir ay içinde biteceğini ve yolun bu süreden sonra açılışını gerçekleştirerek hizmete tam olarak gireceğini söyledi.

“TOKİ yolu kullanılacak.”

Yapıldıktan kısa bir süre sonra bozulmaların olduğu Yenikent'teki TOKİ yolunda da incelemelerde bulunan Kılınç ve Bayram buradaki son gelişmelerle ilgili de bilgi aldı. Kamulaştırma sorunu yaşanan Bağlantı Yolu'nun TOKİ kesimindeki sorun çözülene kadar yol TOKİ yolundan trafiğe açılacak. Bozulan yol içinde kısa süre içerisinde çalışmalar başlatılacak. Yolun yeniden asfaltlanması düşünülüyor. Kamulaştırma sorunu yaşanan bölge içinde girişimler devam edecek. Sorunun tam olarak ne zaman çözüleceği ise bilinmiyor.