Ak Parti Düzce Milletvikili Celal Erbay İl Genel Meclisi üyelerine hitaben yaptığı konuşmada Ankara’da gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda Bağlantı Yolu için 5 Milyon YTL’nin çıkarıldığını söyledi. Erbay Üniversitenin bağlantı yolunun kamulaştırma bedeli olan 2,5 Milyon YTL’nin  de çıkarıldığını açıkladı.

 

İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarının dördüncüsüne katılan Celal Erbay, Düzce’nin temel meseleleri ile ilgili çalışmalarını anlattı. Erbay, Geçtiğimiz günlerde Kızılcahamam’da yapılan Ak Parti Danışma toplantısında milletvekillerinin bakanlarla bir araya gelerek illerinin acil sorunları konusundaki gelişmeleri masaya yatırma olanağını bulduğunu söyledi.

 

Erbay, Düzce-Yenikent Bağlantı yolu için gereken ödenek olan 5 Milyon YTL’nin çıkarıldığını, üstelik bu ödeneğin karayolları hesabına değil, Yenikent Bağlantı Yolu’nun adı verilerek doğrudan Düzce’ye gönderildiğini söyledi. Bu konunun kendi çalışması sonucu gerçekleştiğini ifade eden Erbay, eğer ödenek Karayolları bütçesi üzerinden gelseydi, ödeneğin düzce’ye uğramayacağını da dile getirdi.

 

Erbay, Düzce Üniversitesi’nin bağlantı yolunun  kamulaştırması için ihtiyaç duyduğu 2,5 Milyon YTL’nin de hazır olduğunu ifade etti. Erbay ayrıca yaptığı görüşmeler sonucunda 2 ila 2,5 Milyon YTL’lik bir ödeneğin daha çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

 

Kızılcahamam’daki Ak Parti Danışma toplantısında bakanlarla yaptığı görüşmelerin sonuçlarını anlatan Erbay,  Sanayicilerin karşılaştığı sorunları yerinde görmek amacıyla Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın tüm ekibi ile Düzce’ye bir ziyarette bulunacağını, bunun tarihinin ise muhtemelen Temmuz ayı olacağını söyledi. Çağlayan’ın ziyaretinin iş çevrelerinin önündeki kırtasiyeciliğin azaltılması konusunda önemli olduğunu belirten Erbay, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile yaptığı görüşmeler sonucunda Konuralp Müze Müdürlüğü konusunda çalışmaların başladığını söyledi.

 

Erbay, İl Genel Meclisi’nin ardından Düzce Valisi Bülent Kılınç’ı  makamında ziyaret ederek, gelişmeler ve çalışmaları konusunda bilgi verdi. Düzce valisi Bülent Kılınç, Erbay’a çalışmaları ve desteği için teşekkür etti.