Yıllardır yapılması beklenen ve en sonunda eksiklerle de olsa açılan Düzce ile Yenikent arasındaki Bağlantı Yolu'nun sonu hala tamamlanamadı. Yolun Dünya Bankası TOKİ Konutları bölümünde yaşanan istimlak sorunu nedeniyle yolda sorunlar bir türlü bitmiyor. Yolun TOKİ yoluyla birleştiğini bilmeyen bazı sürücüler, yolun kapanan bölümüne girerek ciddi sorunlar yaşıyor. Yolun kalan bölümünde evi bulunan Seyfi Üstünel ise evinin istimlak edilmesi konusunda kimsenin kendisiyle bu zamana kadar konuşmadığını söylüyor.

“Devlette bizim, yolda bizim.”

Yolu denetlemeye gelenlerin olduğunu ama istimlak konusunda bu zamana kadar hiçbir gelişme olmadığını söyleyen Üstünel, “Sonuçta devlette bizim, yolda bizim. İstimlak sorununu çözdük, ev sahibiyle konuştuk diyorlar ama bu zamana kadar kimse gelip benimle bu konuyu görüşmedi. Gelip benimle konuşulsa bende buranın yol olarak kullanılmasına karşı değilim. Gelsinler konuşalım ve sorun bir an önce çözülsün.” şeklinde konuştu.

“Burada devamlı sorunlar yaşanıyor.”

Yolda devamlı sorunların yaşandığını da belirten arsa sahibi Üstünel, “Özellikle akşam saatlerinde yolun bitmediğini farkedemeyen sürücüler, bozuk yola girerek ciddi sorunlar yaşıyor. Bir an önce bu yolun bitmesi gerekiyor. Vatandaşlar, artık durumdan şikayetçi. Yapacağız, edeceğiz diyorlar ama hala hiçbir gelişme yok.” ifadelerini kullandı.

Bağlantı Yolu'nun bu bölümünde sorunlar çok ama çözüm noktasında hala bir gelişme yok. Bu sorunlar karşısında olan ise yolu kullanan sürücülere oluyor.