Aziziye Mahallesi’nde bulunan ve vatandaşların hayvanların içeriye girerek  etrafı pislettiğini iddia ettiği mezarlık ile ilgili  Düzce Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Numan Şirin, Öncü Haber’e özel açıklamalar yaptı. Mezarlığın çevresine mayıs veya haziran ayında beton duvarların yapılacağı bilgisini veren Şirin, mezarlığa giren hayvanların belediye ekipleri tarafından gün içerisinde sık sık kontrol edildiğini ifade etti.

“Buranın duvarları mayıs ve haziran ayları gibi yapılacak”

Mezarlık ile ilgili çalışmaların mayıs veya haziran ayı gibi başlayacağını belirten Şirin şunları söyledi: “Aziziye Mezarlığı’nda imar sıkıntısı olduğu için duvar sıkıntısı oldu. Buranın duvarları mayıs ve haziran ayları gibi yapılarak mezarlığın etrafı tamamen duvarlar ile çevrilecek. Ama bu arada vatandaşlar giriyor. Biliyorsunuz karşısı Ağa Mahallesi. Roman vatandaşlarımızın yaşadığı bir yer. Bazen oradaki boş alana atlarını bağlıyorlar. Bizde mümkün mertebe onları uyararak atlarını almasını söylüyoruz. İmar yapılacağı için mezarlığın etrafındaki dikenli tellerinde olmamasından dolayı etraf açık kaldı. Bazen atlar mezarlığın içerisine giriyormuş. Bununla ilgili zabıtamıza bilgi verdik ama onlarında yapacak bir şeyi olmuyor.”

"Vatandaşa en son atınızı alıp keseceğiz dedim"

Mezarlığın içerisine giren hayvanları belediye ekiplerinin çıkardığını belirten Şirin şunları belirtti: “Çalışmalar mayıs haziran gibi başlar etraf beton duvarlar ile çevrilecek. Mezarlığa giren hayvanlar için arkadaşlarımız gün içerisinde sık sık giderek kontrol yapıyor. Vatandaşa en son atınızı alıp keseceğiz şurada 2 ay kaldı dedim. Biz bu konuda vatandaşlar kadar hassasız. Biz bu işin takibindeyiz. Burayı yapana kadar arkadaşlarımızı oraya göndererek kontrol ettiriyoruz.”