2 GÜN ÜST ÜSTE ERMENİ PARLAMENTER KRİZİ

TBMM'nin ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen NATO Parlamenterler Asamblesi 62. Genel Kurulu'nda 2 gün üst üste Ermeni parlamenter krizi yaşandı. Dünkü oturumda toplantıya Ermenistan adına katılan Ermeni Heyeti Başkanı Koryun Nahapetyan'ın Türkiye'nin DEAŞ'ı desteklediği iddiasına çok kızan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Siz nasıl söylersiniz DEAŞ'e destek verdiğimizi. Sadece Başika kampımızda 700'den fazla teröristi yok ettik. Siz yalanı tercih ediyorsunuz. Kendinize güveniniz yok. Suçlamalarınızı reddediyorum." demişti. Bugünkü toplantıda yine başka bir Ermeni Parlamenter'in sorusu bu kez Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün tepkisine neden oldu.

"TÜRKİYE'NİN İÇ POLİTİKASI SİZİN MESELENİZ DEĞİL"

Sözde soykırım iddiaları ile ilgili soru soran Ermeni Parlamentere, Bakan Özlü'nün çıkışı şu şekilde oldu: "Sorunuz bizim için kabul edilebilir değil. Bilim ve teknoloji ile ilgili değil. Eğer soykırımdan bahsedecekseniz, bu toplantının konusu değil. Türkiye'nin iç politikası sizin meseleniz değil, sorunuzu tamamen reddediyorum. Çok yazık. Sorunuza yanıt vermek istemiyorum."

ÖZLÜ'DEN BYLOCK SORUSUNA YANIT

Bakan Özlü, Avrupalı parlamenterlerden gelen FETÖ/PDY Terör Örgütü'nün gizli haberleşme programı Bylock ile ilgili sorulara da yanıt verdi.

Bir parlamenterin "Merak edip indiren ile darbe girişiminde haberleşmek için bu uygulamayı kullananları nasıl ayırt ediyorsunuz?" şeklindeki sorusuna Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Sanırım sorunuz, terörist faaliyetten nasıl ayırt edileceği. Bu teknolojiyle ilgili değil daha çok istihbarat ve polisin çalışmalarıyla ilgili." karşılığını verdi.