YİNE BAKAN ÖZLÜ DEVREYE GİRDİ

Düzce Belediyesi'nin 2 statı da içine katmak istemesine bağlı olarak ortaya çıkan bürokratik engeller nedeniyle hala somut çalışmaların başlayamadığı Eski Sanayi Çarşısı alanına uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü devreye girdi. Bakan Özlü, statlara karşılık gösterilecek alanda Düzce'ye büyük bir spor kompleksi yapılması için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile anlaşılmaya çalışıldığını söyledi.

STATLAR SÜRECİ TIKADI

İlk etapta sadece Eski Sanayi Çarşısı alanını kapsayacağı açıklanan ancak daha sonra Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in 18 Temmuz ve Nurettin Zafer statlarını da içine almak için girişimlerde bulunması ile tıkanan 2. Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki sürüncemeyi çözmek için konuya el atan Bakan Özlü, gelinen son duruma ilişkin bilgiler verdi.

"BAKANLIKLA ANLAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Düzce Belediyesi tarafından "Eski Sanayi Çarşısı" olarak adlandırılan Uzunmustafa ve ve Kültür mahallelerinin D-100 Karayolu'nun güney kısmında bulunan alanda uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Bakan Özlü, "Gençlik Spor Bakanlığı'nın büyük arazileri var. Bakanlıkla anlaşmaya çalışıyoruz. Biz istiyoruz ki Gençlik ve Spor Bakanlığı Düzce’ye büyük bir spor kompleksi kursun. O arazilerin yerine de biz kentsel dönüşüm gerçekleştirelim. Önümüzdeki günlerde Bakan Akif Çağatay Kılıç ile bir toplantı gerçekleştireceğiz. O toplantıda bir karar vereceğiz.” dedi.

ANLAŞMA SAĞLANIRSA TOP BAŞKAN KELEŞ'TE

Öte yandan Camikebir Mahallesi’nden sonra Düzce'de ikinci kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenen eski sanayi çarşısında uygulanacak proje, yaklaşık 4 yıldır gündemde olmasına karşılık planlama aşamasından öteye gidemedi. Bölgeden kaldırılacak sanayi esnafının da artık neticelenmesini merakla beklediği proje için Bakan Özlü'nün Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdindeki sıkıntıyı çözmesinin ardından çalışmaların kısa sürede başlaması için top artık Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'te olacak.