Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nin yıldönümünü unutmadı. Yoğun programı nedeniyle akşam saatlerinde Düzce'ye gelen Bakan Faruk Özlü, Düzce Valiliği'ne giderek Vali Zülkif Dağlı ile biraraya geldi. Makamda gerçekleşen ziyarette Düzce Milletvekili Fevai Arslan ile AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin de Özlü'ye eşlik etti. Bakan Özlü, 12 Kasım Düzce Depremi'nin 17. yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen etkinlikler ve anma programları hakkında Vali'den bilgiler aldı.

"Binalarımızı sağlam yapacağız"

Vali Dağlı ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Özlü, depremi hep beraber yaşadıklarını belirterek, "Bir daha aynı acının yaşanmamasını diliyoruz." dedi.

Depremin kendilerine çok şey öğrettiğini vurgulayan Bakan Özlü, "Öncelikle binalarımızı sağlam yapacağız. Düzgün bir şehirleşme için çalışacağız. Birçok ülkede şiddetli deprem oluyor ancak ölü sayısına baktığınızda çok az. O bakımdan depremden ziyade binalarımızı, şehirleşmemizi düzgün yapacağız. Depremin öğretmesi gereken en önemli unsur bu. Düzgün ve planlı şehirleşme, sağlam konutlar yapacağız. Derme çatma yerlerde oturmayacağız. Düzce'nin bunu hak ettiğine inanıyoruz." dedi.

"Çevre Planı" üzerinde çalışılıyor

Depremden sonra yeniden yapılanma sürecine giren Düzce'nin yeni bir çevreye sahip olması için de çalışmalar yürütüldüğüne dikkat çeken Bakan Özlü, bunun için "Çevre Planı" üzerinde çalıştıklarını aktardı.

Oyuncak OSB için top plastikçilerde

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun toplu açılış töreni için geldiği Düzce'de verdiği Oyuncak OSB sözü doğrultusunda bir gazetecinin çalışmaların son durumunu sorması üzerine ise Bakan Faruk Özlü, plastik üreticilerinin maddi durumlarının çok iyi olmadığını belirtti. Gümüşova ilçesindeki organize sanayi bölgesinde oyuncak organize sanayi bölgesi için alan önerdiklerini dile getiren Özlü, "Plastikçiler İstanbul'da dağınık olan fabrikalarını bir araya toplamak istiyor. Bila bedel arazi istiyorlar. Onlara verebileceğimiz hazine arazimiz yok. Biz de kamulaştırıp onlara vereceğiz. Oyuncak sektörünün mali yönden durumlarını biraz toparlayıp bu işe girmelerini bekliyoruz. Top, Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV)'nda, yani plastikçilerde." ifadelerini kullandı.