Yığılca'nın sorunlarının masaya yatırılacağı, Hasanlar Barajı'nın yanında yapılacak olan geniş katılımlı çalıştay pikniği yarın yapılacak. Pikniğin ardından akşama doğru Yığılca tarihinin müzmin sorunlarından olan ilçenin temiz su ihtiyacını çözen Arıtma Tesisi'nin açılışı Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımı ile gerçekleştirilecek. Veysel Eroğlu öğleden sonra saat 15.00 sıralarında Düzce'ye gelerek buradan Düzce'ye geçecek.

Hasanlar Barajı DSİ Lojmanları mevkiinde düzenlenen “ Kültür-Turizm- Turizm Destinasyon Çalıştayı ve Ufuk Turu” pikniğinde Yığılca yolunun duble yola dönüştürülmesi, Hasanlar Barajı'nın çevresine yol yapılması ve Yığılca'nın turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması gibi konularda yapılabilecekler değerlendirilecek. Çalıştaya Düzce Bürokrasisinin büyük bölümünün yanı sıra, konu ile ilgili uzmanlar, siyasiler ve sivil toplum örgütlerinin de katılması bekleniyor. Çalıştay pikniğinin düzenli periyotlarla değişik ilçelerde düzenlenecek olan toplantıların ilk halkası olduğu da belirtildi. Bu program sabah saatlerinde gerçekleştirileceği için Bakan Eroğlu'nun katılımı gerçekleşmeyecek.

Çalıştay pikniği hakkında görüşlerini de sorduğumuz Yığılca Belediye Başkanı Ali Kemal Sezgin, ilçe halkının bu güne kadar pek çok umuda sarılmalarına rağmen yeterince sonuç alınamadığını, bunun etkisi ile bu piknik konusunda da iyimser olmakta güçlük çektiğini dile getirdi.. Sezgin, Yığılca'nın tüm sorunlarının yol meselesine bağlı olduğunu, Düzce Yığılca yolunun yapılması durumunda diğer sorunların tamamının rahatlıkla çözülebileceğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan Yığılca tarihinin müzmin sorunlarından biri olan ve şebeke sularının kirli olması nedeniyle ilçe halkının belediye tarihi boyunca çektiği sıkıntıya son verecek olan Yığılca Arıtma Tesisi'nin açılışı da yarın saat 17.00'de gerçekleştirilecek. Açılışa katılacak olan Eroğlu'nun Düzce'de bakanlığının ilgi alanına giren pek çok konu ile ilgili mesajlar da vermesi bekleniyor.

Aralık Ayında da Düzce'ye bir ziyaret gerçekleştiren ve talimatları ile Düzce'de tartışılan pek çok konuda önemli mesafeler alınmasına vesile olan Eroğlu'nun daha önce söylediği tarih ve takip metodunun geldiği nokta konusunda bilgi alması ve açıklamalar da yapması bekleniyor.

Aralık ziyareti sırasında Melen Havzası koruma Planının 20 ocak tarihinde tamamlanmasını isteyen Eroğlu, bu tarihte planın hazır olmasını sağlamıştı. Ancak bu kapsamda yapılacak olan arıtma tesisleri ve diğer altyapı çalışmalarına henüz başlanmadı..

Öte yandan Düzce ve Bolu arasında orman ürünleri işletmeciliği alanında yaşanan sorunların çözülmesine rağmen, yayla sınırları konusunda yaşanan tartışmalarla ilgili bir mesafe alınamadı. Bakan Eroğlu'nun ziyaretinin ağırlıklı kısmının Yığılca ile ilgili olması nedeniyle Düzce'nin en geri kalmış bölgesi sayılan ilçenin de beklentilerini bakana iletmesi kaçınılmaz görünüyor.