İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan belediyelere gelen 'metruk bina' çağrısı Düzce'de umutları yeşertti.

Önlemler de işe yaramadı
Kent genelinde depremde aldıkları hasar yüzünden boşaltılan ve 19 yıldır kullanılmayan atıl binalar madde bağımlılarının yuvası haline gelince valiliğin talimatıyla bina girişlerine tuğla örülerek giriş-çıkışlar kapatılmıştı. Ancak alınan önemlere karşılık metruk binalarla ilgili sık sık yangın haberlerinin geldiği Düzce'de dört gözle yıkım işlemlerinin başlaması bekleniyor.

"Metruk binalar yıkılacak"
Hem tehlike teşkil eden hem de asayiş açısından sıkıntı doğuran bu binalarla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yine dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Düzce gibi yurt genelinde başa bela olan metruk binalar sorununun üzerine gittiklerini her fırsatta vurgulayan Bakan Soylu, "Metruk binalar yıkılacak." söylemini yineledi ve belediyelere önemli uyarılarda bulundu. Tüm belediyelere 'Metruk binaları yıkın' talimatı verdiğini anımsatan Soylu, bu talimatı bir kez daha yineleyerek, gerekenin yapılmasına işaret etti. Olası engeller karşısında ise 'Bakan'ın talimatıdır' denilmesi çağrısı yaptı.

Yaklaşık 60 bin metruk bina belirlendi
Öte yandan İçişleri Bakanlığı uyuşturucuyla mücadele kapsamında Türkiye genelinde yaklaşık 60 bin metruk bina belirledi. 2018 Ocak ayından bu bugüne kadar bu binaların 20 bini yıkıldı.  Yaklaşık 2 bin için de yıkım kararı alındı.

Düzce'de acil harekete geçilmeli!
Düzce'de şehrin göbeğinde adeta 'deprem anıtı' gibi duran ve çevrede oturanlara korku saçan atıl binalarla ilgili Bakan'ın bu çıkışı ile çalışmaların kısa sürede başlaması umut ediliyor. Mahkeme süreçleri başta olmak üzere çeşitli gerekçelerle yıkımı yapılamayan bu binalardan artık şehrin kurtulması şehirleşme açısından da önem taşıyor. Düzce'nin deprem bölgesinde olduğu düşünüldüğünde olası bir afet riskinde bu binaların yaratacağı tehlike göz önüne alınarak, yıkım sürecinin acilen başlaması gerekiyor. 

 Haber: C.ÜSTÜNER