Yapılan çalışmalar ve bu zamana kadar verilen tarihlerin ardından yeni belediye binası yapılacak programlarla açılacak. Programa davet edilen Bayındırlık ve İskan Bakanı Nafiz Özak'ta yapılacak açılış öncesinde Vali Bülent Kılınç'ı ziyaret etti. Ziyarete Ak Parti Düzce Milletvekilleri Celal Erbay, Metin Kaşıkoğlu, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ak Parti İl Başkanı Fevai Arslan, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin'de katıldı.

Ziyaret sırasında Bakan Özak'a Düzce ile ilgili bilgiler veren Kılınç, Düzce'nin nüfusu, yapısı, ekonomisi ve geçim kaynakları hakkında açıklamalarda bulundu. Kılınç, “Nüfus itibariyle orta ölçekli bir il olmakla birlikte üretilen tarım ürünü olarak fındığa dayalı bir yapımız bulunmaktadır. Bunun dışında Organize Sanayi Bölgelerimiz de var. Üniversite Hastanemizi de kısa süre içerisinde tamamlayacağız.” ifadelerini kullandı. Bakan Özak'ın Kılınç'ın konuşması sırasında notlar aldığı da göründü.

Bakan Özak'ta Düzce'nin güzel bir il olduğunu belirterek, “ Düzce'deki gelişmeler bizi de sevindiriyor. Özelikle OSB konusunda yaşanan gelişmeler önemli. Düzce'nin ilerleyen zamanlarda daha da gelişeceğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Valiliğin hatıra defterini imzalarken Vali Bülent Kılınç tarafından Bakan Özak'a Halk Eğitim'deki el sanatları bölümünde okuyan öğrencilerin yaptığı boy aynası hediye edildi.