Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bir dizi açılış ve törenlere katılmak üzere Düzce'ye geldi. Eşi Prof. Dr. Onur Özlü ile birlikte kente gelen Bakan Özlü'nün ilk program durağı Cumhuriyet Mahallesi oldu. Burada Düzce Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Yaşam Merkezi Açılış Töreni'ne katılan Bakan Özlü, Düzce protokolü tarafından karşılanması sonrası tören alanına geçti.

Cumhuriyet Mahallesi'nde 8 bin metrekarelik alana sahip ve barındırdığı donatılarla Düzce'de bir ilk olma özelliği taşıyan kapalı pazaryerinin açılış töreni mehteran gösterisi ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrası kürsü konuşmalarına geçildi.


 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, konuşmasında, Düzce için çalışmaya devam ettiklerini belirterek, Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Yaşam Merkezi'nde emeği geçenlere teşekkür etti.



 

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise şöyle konuştu: "Öncelikle kahraman ordumuzun Allah yar ve yardımcısı olsun. Şehitlerimize rahmet gazilerimize şifalar diliyorum. Bugün burada iki önemli açılışımızı yapacağız. Araç filomuza 5 adet daha otobüsümüzü ekliyoruz. Araçlarımızın alını Devlet Malzeme Ofisi tarafından yapılmıştır. Diğer açılışımız ise 8 bin metrekarelik pazaryerimiz. Zeminde sebze meyve köylü ve tekstil pazarında. Oluşuyor. İkinci kat yaşam alanından oluşuyor. Ulaşımı gayet kolaydır. Noter huzurunda çekilen kuralar sonucunda tezgah sahiplerinden 2 bin TL para aldık. Vatandaşlarımızdan istediğimiz bunları güzel ve temiz kullanmaları. Bu yerler onların yeri."

Konuşmaların ardından Bakan Özlü ve protokol üyeleri kapalı pazaryerinin açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından pazayerindeki tezgahları gezen heyet, esnafla sohbet etti ve ikram edilen ürünlerin tadına baktı.



Haber: C. ÜSTÜNER