Kurban Bayramı dolayısıyla Düzce’de ziyaretlerde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, inşaatı devam eden yatırımları incelemeyi ihmal etmiyor. Bakan Özlü, Konuralp bölgesinde inşaat çalışmalarının sürdüğü yeni Teknopark binasını inceledi.

Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar ve Teknopark Genel Müdürü Özkan Şahin ile birlikte inşaat alanında inceleme yapan Özlü, Çakar ve Şahin’den son durum hakkında bilgi aldı.



Bu bir rekordur
İncelemenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özlü, şöyle konuştu:

“Düzce’de ‘inşaatlar bitmedi, bitecek’ diye anılır. Bu Teknopark inşaatına Mart ayında başladık. Kasım ayında bitiriyoruz. Bu bir rekordur. Teknopark tamamlandığında başlangıçta 600 ilerleyen dönemde 1000 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Önümüzdeki günlerde Teknopark Genel Müdürümüz burada önemli firmaların yer alması için girişimlerde bulunacak. Bölgenin en iyi Teknopark’ı olacak. Düzce’ye hayırlı olsun.”

Türkiye söz hakkı olan 29 ülke arasında olacak
Basın mensuplarının sorusu üzerine Antartika’da kurulması hedeflenen bilim üssüne yönelik çalışmaların son durumuna değinen Özlü, “Ulusal araştırma programımızı yazıyoruz. İstanbul Teknik Üniversitesi öncülüğünde Türkiye’nin birçok üniversitesinde araştırmacılar, Türkiye’nin ulusal araştırma programını hazırlıyorlar. Antartika’da söz sahibi olmak için üç tane şart var. Bunlardan bir tanesi üç sefer düzenlemek, biz bir tane düzenledik. İki sefer daha düzenleyeceğiz. İkinci seferimizi Aralık ayı gibi yapmayı planlıyoruz. Ulusal programımızı hazırlayacağız. Meclis’te Antartika anlaşmasını onayladık. Türkiye söz hakkı olan 29 ülke arasında olacak.” şeklinde konuştu.

Haber:Y.SEVER