Düzce Milletvekili Dr. Faruk Özlü'nün Çilimli ilçesinin Topçular Mahallesi'nde bulunan baba ocağında “mütevazi” bir sevinçle karşılayan ana-kız sevinç anlarını Öncü mikrofonlarına değerlendirdi. Bakan Özlü'nün ilkokul lise ve Üniversite yıllarını genel bir değerlendiren abla Mürüvvet Çolak, kardeşi Faruk Özlü'nün okuma ve çalışma azminden örnekler vererek  “çalışkanlığı ve dürüstlüğü üst seviyede biridir” dedi.

            ANNE ÖZLÜ ÇOK SAKİN

Çilimli'nin yeni mahalle olan Topçular'da mütevazi hayatını sürdüren anne Behiye Özlü 89 yaşında olmasına rağmen gayet sağlıklı ve zinde duruşu ile etrafına güven veriyor. Babasını kaybettikten sonra yalnız kalan annesiyle birlikte kaldığını belirten Faruk Özlü'nün ablası  Mürüvvet Çolak, boş zamanlarında tarım işiyle uğraştığını belirterek bahçede yetiştirdiklerini pazara getirdiğini dile getirdi. Çolak, “biz çalışmaya alıştık boş duramıyoruz. Tarlada çürüteceğime pazara getireyim dedim. Otururken öğrendim ki kardeşim Faruk Bakan olmuş. Çok mutlu oldum. Kardeşim Faruk çok çalışkandır ve çok dürüsttür. Biz babamızdan anamızdan çalışmayı ve dürüstlüğü öğrendik.” diyerek özetledi


Kardeşinin üniversite yıllarında  boş zamanlarını dil kursuna giderek değerlendirdiğini, hiç boş durmadan çalışan biri olduğunu belirten Faruk Özlü'nün ablası Mürüvvet Çolak'a “Kardeşiniz artık Bakan,  böyle bir sonuç bekliyor muydunuz” diye sorduk. Pazarda ayaküstü görüştüğümüz Bakan Ablası Mürüvvet Çolak'la daha sonra Topçular Mahallesi'nde bulunan 89 yaşındaki annesi Behiye Özlü'nün yanına gittik.

            ANNE-ABLA BİRLİKTE KALIYOR

Babasını kaybettikten sonra annesiyle birlikte kalan ablayla annenin duygularını dinledik..”Oğlum çok çalışkandır” diye özetleyen Bakan Annesi Behiye özlü :”Hayırlı olsun” temennisinde bulundu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan AK Parti Düzce Milletvekili Dr. Faruk Özlü'nün 63 yaşındaki ablası ve 89 yaşındaki annesiyle birlikte bir evde kalıyor. 2'si erkek 3'ü kız beş kardeş olan Bakan Özlü, babasını kaybettikten bir ablası Topçular Mahallesinde bulunan mütevazi baba evinde annesiyle birlikte yaşıyor.

Haber;E.TAYHAN