Koronavirüs salgını nedeniyle  31 Ağustos’ta uzaktan telafi eğitimiyle başlayan 2020-2021 eğitim öğretim dönemi EBA (Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden devam ediyor. Bugün ise sisteme giriş yapmaya çalışan öğrenci ve öğretmenler bir uyarıyla karşılaştı. Sistem “çok kalabalık” uyarısı verdi.

"TALEPTE SIÇRAMA OLUŞTU"

Öğretmenlerin de sisteme girememesi sebebiyle eğitim durdu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk EBA'daki erişim proglemi üzerine bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bu bizim için aslında olumlu bir haber. Talepte sıçrama oluştu. Bununla ilgili teknik arkadaşlar çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

"HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIYORUZ"

Dünyanın en büyük sitelerinde bile duraksamalar olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, "Şu anda arkadaşlar çalışmanın içerisindeler. Bu altyapı giderek güçlenecek, her türlü tedbiri alıyoruz. Bu anlamda EBA Destek Merkezlerinin bugün itibarıyla 8668 oldu. Akşama kadar 9000 olur. Buralarda da rahat bir erişim imkanı olacak." dedi. Öğrenci ve öğretmenler derslere devam edebilmek için sistemin düzelmesini bekliyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr