Sel ve heyelan afetlerinin yaşandığı Düzce'de incelemelerde bulunmak üzere şehre gelen bakanlar kervanına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da eklendi.



Düzce ziyareti sırasında ilk durağı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) olan Selçuk,Burada Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, ilçe belediye başkanları, partilerin il başkanları, il müdürleri ve kurum müdürleriyle biraraya geldi.


 
Sel afetinin yaralarının sarılmaya devam ettiği bu günlerde incelemelerde bulunmak amacıyla ziyaret gerçekleştiren Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, AFAD binasında gerçekleştirilen toplantıda afet sonrası durum hakkında brifing aldı.

 

Bakan Selçuk brifing almasının ardından basın toplantısı gerçekleştirdi. Vatandaşlara müjdeli haber veren Selçuk, şöyle konuştu:
 
“Vatandaşlarımızın 18 Ekim 2019’a kadar Sosyal Güvenlik Kurumumuza müracaat etmeleri halinde, 18 Temmuz 2019 öncesine ait süresi dolmuş borçları ile Eylül 2019 sonuna kadar tahakkuk edeceği borçlarını bir yıl süreyle yani 18 Temmuz 2020’ye değin erteliyoruz.”



 

Basın toplantısının ardından AFAD binasında il koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, toplantının ardından sel afetinde annesini, babasını ve kardeşini kaybeden selzede Furkan Kaplan’ın Aziziye’de ki evine ziyaret gerçekleştirildi. Diğer selzede Beşir Büyükkanlı’yı da Aziziye Mahallesi’nde bulunan evinde ziyaret etti.



Bakan Selçuk, selzede ailelerinin ziyaretlerinin ardından Akçakoca Merkez ve köylerinde incelemelerde bulunmak üzere hareket etti.


HABER: H.DURNA
GÖRÜNTÜ: T.AKARSU