Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde sele kapılan kepçe operatörünün cenazesi çalışmaların 9'uncu gününde bulundu.

Kaybolduğu noktadan yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta Melen Çayı Yayakbaşı köyü mevkisinde suyun içinde bulunan cesedin Okan Bayrak'a ait olduğu tespiti üzerine arama çalışmaları sona erdi.

Bakan Soylu, arama kurtarma çalışmalarına katılan ekiplere teşekkür etti

Kaynaşlı Üçköprü mevkisindeki AFAD kriz merkezine gelerek ekiplere teşekkür eden Vali Atay, daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüntülü görüşme sağladı.

Soylu, burada ekiplere yönelik yaptığı konuşmada, 27-28 Haziran'da karşı karşıya kalınan sel afeti münasebetiyle tekrar Batı Karadeniz'deki illere geçmiş olsun dileklerini iletmek istediğini söyledi.

Sel nedeniyle 2 kişinin kaybolduğunu anımsatan Soylu, "Bu iki kaybın birisi Düzce'de birisi de Kastamonu'da gerçekleşti. Hepinize minnettarım. Kayıpların gerçekleştiği günden itibaren herhangi bir endişe duymadan tüm arama kurtarma ekiplerimiz ülkemizin her bir noktasında, havadan ve karadan kayıpların olduğu noktaya intikal ederek o günden beri yoğun bir çalışmayı ortaya koydular.

Halen Kastamonu'da bu yoğun çalışma devam etmektedir. Maalesef Düzce'den bu sabah Melen Çayı'nda arkadaşlarımızın yaptığı tespit üzerine, orada kaybettiğimiz kardeşimizin bedenine ulaştınız. Allah rahmet eylesin. Allah ailesine sabır eylesin. Allah cenneti ile cemaline eylesin. Yakınlarına sabırlar versin." dedi.

Soylu, çalışmalara katılan tüm ekiplere teşekkürlerini sundu.