Düzce’de geçtiğimiz hafta etkili olan kuvvetli sağanak yağışlar Akçakoca, Cumayeri, Çilimli İlçeleri ve Boğaziçi Beldesinde tam bir felakete yol açmıştı.  Yaşanan sel felaketi ile birlikte dereler taşmış, köprüler, yollar yıkılmış ev, işyerleri ve ekili tarım arazileri de sular altında kalmıştı. Selin getirdiği ekonomik kayıplara rağmen, devlet selzede vatandaşların yaralarının sarılması için çalışmalarına devam ediyor.   

Yaşanan sel felaketinin getirdiği tahribatın izlerinin silinmesi için Düzce Valiliği Koordinesinde AFAD İl Müdürlüğü, Devlet Su İşleri (DSİ) ve İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarına aralıksız devan ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Bakanlığın Resmi Twitter hesabından selin vurduğu bölgelere 1 Milyon 160 bin TL ödenek aktarıldığını açıkladı.

Bakan Yanık açıklamasında, “Düzce, Sakarya ve Zonguldak'ta meydana gelen selden zarar gören hanelerin temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere 8 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza toplam 1 milyon 160 bin TL kaynak aktardık. İhtiyaç duyanlar için sahada psikososyal destek hizmetlerimizi de sürdürüyoruz” dedi.

Öte yandan aktarılan ödeneğin, sel felaketinden büyük zarar gören vatandaşlar başta olmak üzere, selin oluşturduğu tahribatın giderilmesi için kullanılacağı öğrenildi.

HABER: Savaş ARI