Mecliste görüşülmekte olan Toraba Yasa Tasarısı'na sendikalardan gelen tepkiler bitmiyor.

Bugün Düzce'ye gelerek çeşitli ziyaretlerde bulunan Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın'ın Düzce Belediyesi'nde olduğu sırada Spor Sokak girişinde eylem vardı.Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Düzce Temsilciliği, Torba Yasa Tasarısı'nı protesto etti.Başkan Cemal Yılmaz önderliğinde yaklaşık 50 kişilik bir grup, slogan attı.

Düzce SES Temsilcisi Cemal Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri yaptıkları basın açıklamasında, AK Parti Hükümeti'nin emekçilerin taleplerini görmezden geldiğini söyleyerek, iktidarı sert bir dille eleştirdi.Yapılan açıklamada, “AK parti emekçileri ve halkı yok saymaktadır.” denildi.

Düzce SES Temsilcisi Cemal Yılmaz tarafından yapılan açıklamada AK Parti İktidarına yüklenerek, hükümetin meclis gündemine taşıdığı torba yasasıyla emekçilere yönelik yeni bir saldırı planını daha uygulama koymaya çalıştığını iddia etti. Yılmaz açıklamada, “Attığı her adımda halkı daha da yoksullaştıran AK Parti'nin son anayasa değişikliği referandumunda olduğu gibi ikiyüzlülüğü ve emekçi düşmanı olduğu bu tasarı ile bir kez daha ortaya çıkmıştır. Biz geleceğimizin bu yasa ile karartılmasına izin vermeyeceğiz.Emekçilerin mücadelesi AK Parti'nin maskesini meydanlarda düşürecek, ve sırça saraylarda oturmalarına son verecek güçtedir.Emek ve halk karşıtı politikalarda ısrarın adı olan torba yasası geri çekilinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir. AK parti emekçilerin sabrını daha fazla zorlamamalıdır. Emekçiler geleceklerine ipotek koyan bu yaayı kabul etmemektedir. Yasa derhal geri çekilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Haber; Ş. ÇAKIR