Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Valilik ve Belediye ziyaretlerinin ardından Ak parti Teşkilatına geçti. Parti üyeleri tarafından kapıda karşılanan Şahin, tek tek tokalaştıktan sonra parti binasına geçti.

Şahin’e yöresel ürünlerin bulunduğu hediye paketi ile tablo hediye edildi. Ardından Şahin, parti üyeleri bir araya geldi.
Şahin, burada yaptığı açıklamada halktan gelen taleplerin çözüm mekanizmasına iletilmesinde teşkilatların önemli olduğunu söyledi.
 Düzce’de 2013 yılı yatırımlarını belirlemek için inceleme yapacaklarını söyleyen Şahin, Düzce’de 250 adet sosyal konut projesi için de talimat verdiklerini söyledi.
Talimat Verdik

Şahin, “2013 planlamasında Düzce’de neler yapılması gerekiyor, neye ihtiyacı var, belediyemizle neler yapabiliriz teşkilatımızdan gelen talepleri nasıl gidebiliriz bunları yapmaya çalışacağız. Milletvekillilerimiz, il başkanımız ve belediye başkanlarımız sürekli Düzce için yapılması gereken ne varsa birlikte hareket ediyoruz. Başkanımız sosyal konutlarla ilgili önemli bir talebini iletti. Bunlar fon kurulu kararı ile çıkıyor. Düzce bizim için önemli ilk gelen rapor olumsuz geliyordu. Olumluya çevirdik ve talimatı verdik. Bugün 250 adet sosyal konutun yapılmasını sağlıyoruz. ”diye konuştu.

Düzce bürokratları ile ilde yapılması gerekenler için sık sık bir araya geldiğini belirten Şahinşöyle konuştu:
 “Roman vatandaşlarımız için yapılan sosyal konutları güçlendiriyoruz. Yarın roman vatandaşlarımızın yaşadığı illerdeki valilerini Ankara’ya davet ediyoruz. Çıkan sonuçlardan onların temel ihtiyaçlarını belirleyeceğiz. Bizde ayrımcılık yok biz her türlü ayrımcılığı reddediyoruz. Bunları yaparken gelen milletvekilleri ve başkanımızla daha güçlü nasıl yapabiliriz, konut evlerinin durumu nedir, Yeni sevgi evlerini programlamaya nasıl koyabiliriz gibi talepleri Düzce’ye özel pozitif ayrımcılıkla hedeflerimizin içerisine koyarak yolumuza devam ediyoruz.”
Şehit Ailesini Ziyaret Etti

Bakan Şahin daha sonra Vali Adnan Yılmaz ve beraberindeki heyetle 1997 yılında Hakkari’de mayına basarak hayatını kaybeden şehit polis Yalçın Güzeler'in Duraklar köyünde ikamet eden anne ve babasını ziyaret etti.

Şehit ailesi tarafından kapıda karşılanan Şahit yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından Düzce valiliği tarafından Aydınpınar Tesisleri’nde düzenlenen yemeğe katıldı.

İş adamları, sivil toplum kuruluşları ve basın kuruluşu temsilcilerinin katıldığı yemekte kendisinin de üretimden gelen birisi olduğunu hatırlatarak Düzce’nin gelişminde katkısı olan herkese teşekkür etti. Bakan ayrıca Düzce’nin eşsiz bir doğaya sahip olduğunu vurgulayarak “Mevlam çok özel bir doğa ile donatmış.” dedi.

Haber; S. KAŞKIR