Düzce’de hava kirliliğinin geçtiğimiz günlerde zirve yaparak insan sağlığını tehdit eder boyuta ulaşmasının ardından AK Parti Düzce milletvekillerinden bir adım geldi. Milletvekilleri Ayşe Keşir ve Fahri Çakır, Düzce’nin kanayan yarası haline gelen sorunla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar ile görüşme gerçekleştirdi. Vekiller, bakan yardımcısı Birpınar ile kritik boyuttaki veriler ve çözüm için görüş alışverişinde bulundu.

ÖN RAPOR HAZIR

Görüşmenin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri sorunun saptanmasına yönelik bir rapor hazırlığına girdi. Ön rapor da dün akşam itibariyle hazırlanarak ilgililere gönderildi.

BAKANLIK HEYETİ DÜZCE’YE GELİYOR

Düzce’de sorunun çözümüne yönelik yapıcı adımlar atılması amacıyla durumu net olarak ortaya koymak için de bakanlık heyeti bugün Düzce’ye gelerek incelemelerde bulunacak, kurum ve kuruluşlarıyla görüşmeler gerçekleştirecek.

“KAPISINA KADAR DOĞALGAZ GELİP, ABONE OLMAYANLAR VAR”

Konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşan Keşir, “ilimizde kapısına kadar doğalgaz getirilmiş ama ne yazık ki henüz aboneliğini tamamlamamış, yaklaşık 17 bini merkezde olmak üzere, il genelinde toplam 28 bin konut mevcuttur” ifadelerini kullandı.

“YOL HARİTAMIZI ÇİZDİK”

Keşir ayrıca, “İlgili raporlar neticesinde milletvekilleri olarak, Belediye Başkanımız Sayın Faruk Özlü ve il başkanımızla beraber, bakanlıktan alacağımız destekle çözüm için hep birlikte çalışıyoruz. Sayın Birpınar ile yaptığımız görüşmede yol haritamızı belirledik. Bakanlık bu anlamda çözüm ortağımız olacaktır” diyerek sorunla mücadele için bir plan çizildiğini aktardı.

HABER: Mehmet GÜNESEN