Yurdumuzu etkisi altına alan hava sıcaklıkları nedeniyle susuz kalma endişesine kapılan İstanbullular gözlerini Melen Çayı'ndan ayıramaz hale geldi. Ulusal bir haber kanalında konu ile ilgili açıklamalarda bulunan DSİ Melen Projesi Başmühendisi Köksal Doğan, Melen Projesi'nin ilk aşamasının tamamlanması ile birlikte İstanbul'un susuz kalması diye bir şeyin söz konusu olamayacağını söyledi.

CNN Türk kanalının canlı telefon bağlantısı ile sorduğu soruları yanıtlayan Doğan, susuzluk tartışmasının yaz aylarının ortasında kalan 70-75 günlük bir dönemde kamuoyu gündemine geldiğini, ancak DSİ'nin yaptığı hesaplar doğrultusunda susuzluk tehlikesinin olmadığını söyledi.

Doğan, Hasanlar Barajı'nın Melen Projesi kapsamında olmadığını dile getirirken, kuraklık nedeniyle Melen'de suyun azalması sonucunda, barajın sağladığı enerji üretimine olumsuz etki yapmayacak bir miktarın Melen'e verildiğini söyledi.

Melen Projesi'nin İstanbul'un acil su ihtiyacının giderilmesine yönelik ilk aşamasının tamamlandığını hatırlatan DSİ Başmühendisi Doğan, İkinci aşamada kurulacak olan Büyük Melen Barajı'nın proje aşamasının tamamlandığını, Çevresel Etki Değerlendirme aşamasında da raporun onayının beklendiğini, 2010 yılında barajın inşaatına başlanabileceğini düşündüğünü söyledi