Düzce İl Müftülüğü Hizmet Binası ve yeni yapılan 8 Caminin açılışlarına katılmak için Düzce'ye gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Düzce Valisi Bülent Kılınç'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret esnasında bir konuşma yapan Bardakoğlu, 2 yıl önce Düzce'yi ziyaret ettiğini anımsatarak, ''Düzce'nin din hizmetleri açısından deprem nedeniyle yıkılan camilerin ve ihtiyaç duyulan camilerin yapımı açısından ciddi ihtiyaçlarını gördük. Türkiye'yi bu konuda bilgilendirdik. Biz bir şey yapmadık, insanımızın hamiyet duygularını harekete geçirdik. Tüm Türkiye'den, yaklaşık olarak 2 Milyon TL. destek geldi. Bu bereketli bir destek oldu. Düzce'nin ve müftülüğümüzün gayretleri ile yatırım oldu'' şeklinde konuştu.

Yapılan yatırımlar ile 8 yeni cami ve Düzce İl Müftülüğü Hizmet Binası'nın açılışını gerçekleştireceklerini belirten Bardakoğlu, ''2 yıl önce temelini attığımız camilerin bugün bittiğini görmek bizim için büyük mutluluk. Vilayetimize ve valilerimize teşekkür ediyoruz. Çok destekleri oldu. Müstakil bir il müftülük binası yapıldı. İçinde büyük bir konferans salonu ve Kuran Kursu için alan olan. Şahsimde Düzceli dostlarıma ve tüm herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Düzce Valisi Bülent Kılınç'tan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, hizmetlerinde ötürü, Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu'na teşekkür etti. VAli Kılınç, Bardakoğlu'na el işlemesi bir boy aynasını hediye etti.

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu da, Vali Kılınç'a, arasında Anadolu'da İslam Kültür ve Medeniyeti, Din Bilim Uyarlık ve Atatürk gibi eserlerin de bulunduğu Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınlarından oluşan kitaplar hediye etti.

 

Bardakoğlu daha sonra Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i ziyaret ederek Keleş’e dini kitaplardan oluşan kitap seti hediye etti.