Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, bu gece, mukaddes bir yolculuğun ve manevi bir yükselişin ifadesi olan Miraç kandilinin idrak edileceğini belirtti. Ali Bardakoğlu, kandil dolayısıyla yayımladığı mesajda, kutsal gün ve gecelerin manevi duyguları canlandırdığını belirtti.
Bardakoğlu, "Bu mübarek gecede Yüce Allah için açılan ellerin ve yapılan dua ve yakarışların, İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını, başta yakın çevremiz olmak üzere bütün dünyada hepimizin gözü önünde cereyan eden hak ihlallerinin, şiddet ve acımasızlığın acı ve gözyaşının dinmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum." dedi.
Miraç hadisesinin; ilahi rahmet ve huzura erişmenin, öncelikle gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten geçtiğini de haber verdiğini belirten Bardakoğlu, "Gerçek anlamda gönül ve ruh temizliğinin yolu da Yüce Allah'a bağlılık ve boyun eğmekten geçer." dedi.
Miraç Kandili Nedeniyle Düzce İl Müftülüğü de kandil programı düzenledi. Merkez Cedidiye Camiinde yapılacak kandil programı Akşam Namazına müteakip başlayacak.