Bolu Belediyesi tarafından 2016 yılında Alpağut Mahallesi’nde 90 bin metrekare alanda inşasına başlanılan ve 2019 yerel seçimleri öncesi ‘Millet Bahçesi’ yapılacağı gerekçesiyle Bolu Belediyesi’nden alınarak Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devredilen “Uluslararası Köroğlu Parkı”nda bir basın açıklaması yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Milli Emlak Müdürlüğü’nün parkı tamamlamak gibi bir niyetlerinin olmadığını savundu.

"Ya bize burayı geri verin, biz burayı düzenleyelim, ya da atımızı verin!"

Başkan Özcan, yetkililere bir teklifte bulunarak, “Sizin burayı yapacağınız yok, ya burayı tekrar bize geri verin, eski projeyi revize ederek burayı güzelleştirelim. Bunu yapmayacaksanız Bolu halkının cebinden yaklaşık 12 milyon lira çıkmış, onun parasını verin dedik. Ona da ret cevabı geldi. O zaman üçüncü bir teklifimiz daha var. Atta çürüyor, bina da. Bari atı bize geri verin. Uygun bir yerde uygun bir yükseklikte ki terminalin orası olabilir, en azından Bolu’nun simgesi gelen geçen tarafından görülsün. Şu anki halini görüyorsunuz, 61 metre yükseklikte yükseltmişler. Yoldan geçen diyor ki; bu horoz şekeri mi, kelebek mi? diye soruyor. Tekrar ediyorum. Ya bize burayı geri verin, biz burayı düzenleyelim, ya da atımızı verin! Atımızı bize geri verin. Bu Bolu’nun atı. Biz onu uygun bir yerde, daha uygun şartlarda Bolu’nun sembolü haline getirmeye hazırız! Artık dalga geçilmesi de gücüme gidiyor, kelebek mi horoz şekeri mi diye.  Bu çağrımı yinelemek istiyorum. Yapabileceklerine de inanmıyorum. Başında yapamazlar dedim. Bizi yanıltmadılar, yapamadılar. Dolayısıyla yapamayacaksanız verin.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Bolu İl Başkanı Doğanay'dan Belediye Başkanı Özcan'a tepki

Bu açıklamaya sessiz kalmayan AK Parti Bolu İl Başkanı Doğanay, Belediye Başkanı Özcan'ın, yaptığı basın açıklaması üzerine bir açıklama yapma gereği duyduklarını belirtti.

"Köroğlu Heykeli'nin olduğu yer ve Millet Bahçesi'nin yapılacağı yer ağlama duvarı gibi oldu." diyen Doğanay, şöyle devam etti:

"Sıkışıldığı an gidilip orada bir şeyler söyleniliyor. Oraya yapılan bir yatırım var. Bu yatırımın sonucunda da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bakanı ve aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız da Millet Bahçesi'nin 81 ile yapılacağının taahhüdünü ve sözünü verdiler. Sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan buraya gelerek burada çalışmalar yapıldı ve bir proje hazırlandı. Bu proje hazırlandıktan sonra bunu gerek milletvekillerimiz gerekse de bizler bir değerlendirme yaptıktan sonra projede birtakım eksiklikler gördüğümüz için revizyon yapılmasını talep ettik. Bunun sonucunda yapılan ve bitmiş olan projede bir revizyona gidildi. Bu nedenle bir gecikme söz konusu oldu. Şunu söyleyebiliriz Bolu'ya Millet Bahçesi yapılacak bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu sözü veren AK Parti'nin Genel Başkanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır." şeklinde konuştu.

Doğanay ayrıca Özcan'ın bu konu üzerinde gösterdiği hassasiyeti önce belediyenin asli görevleri üzerinde göstermesi gerektiğini ifade etti.