Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde terör örgütleri YPG/PKK ve DEAŞ'a karşı yürütülen harekat kapsamında devam eden operasyonların 4. gününde Fırat'ın doğusundaki Rasulayn meskun mahali kontrol altına alındı.
Başarıyla devam eden Barış Pınarı Harekatı'na halkın her kesiminden büyük destek var. Öncü Haber ekibinin uzattığı mikrofona konuşan Düzceliler de Mehmetçiğe desteğini dile getirdi.


“Bu operasyonun yapılması son derece doğru bir karardır”
Harekatın ülkemiz için önemini vurgulayan vatandaşlar şöyle konuştu:
“Sınır ötesi harekatı belki de geç kalınmış bir olaydır. Daha evvel yapılması gerekirdir. Çünkü bizi Amerika’nın oyaladığı belliydi. Amerika’dan bir yetkili geliyor bize vaatler veriyor ama öteki taraftan terör örgütlerine tırlar dolusu silah getiriyor. Amerika’nın terör örgütlerine verdiği bu silahlar kime karşı kullanılacak, neden bu silahlar veriliyor? Bence bu operasyonun yapılması son derece doğru bir karardır. Sonuna kadar destekliyorum. İnşallah bu operasyon kazasız-belasız bir şekilde biter ordumuz muzaffer bir şekilde yurdumuza geri döner.” diye konuştu.


“Çıktığımız bu yolda dönmek yok”
Amerikan Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın “ekonomik yaptırım uygularım” şeklindeki Türkiye’ye yönelik tehditlerine de değinen görüşünü aldığımız bazı Düzceliler, şu ifadeleri kullandı:

“Amerikan Başkanı Trump’ın yaptığı bu açıklama, perde arkasındaki güçleri susturmak için yapılmış bir açıklamadır. Operasyonu sonuna kadar destekliyorum. Ülkemizin geleceğini kurtarmaya yönelik yapılmış bir operasyon. Şimdi değil 20-30 sene sonra başımıza gelecek sorunları ortadan kaldırmak için, gelecek nesillere daha iyi bir ülke bırakmak için yapılan bir operasyon. Harekatın iyi gittiğini düşünüyorum. Tabii ki zorluklarla karşılaşıyoruz. Tepki veren ülkeler var. Bizi ekonomik olarak  çökertmek isteyen ülkeler var. Çıktığımız bu yoldan dönmek yok, sonuna kadar gitmeliyiz. İnşallah terörden temizlenir oralar.”
HABER:C.ÜSTÜNER