11. Karadeniz Bölgesi Baro Başkanları Toplantısı 21 Ekim Cumartesi günü Sinop Barosu ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Düzce Baro Başkanı Avukat Azade Ay’ın da yer aldığı toplantıya, bölge baro başkanları katılarak mesleki sorunlar ve çözüm yollarına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Yapılan toplantıda önümüzdeki 6 ay için Düzce Barosu dönem sözcüsü seçildi. 11. Karadeniz Bölgesi Baro Başkanları Toplantısında yayınlanan sonuç bildirgesinde, 15 Temmuz 2016 tarihinde başlayan kalkışma ile ilgili yargı sürecine değinildi.

Bildirgede, OHAL ile ilgisi bulunmayan ve OHAL amacını aşar biçimde siyasal muhalifleri içeren uygulamaların sürdürüldüğü belirtilerek, ülke tarihinde demokrasi tarihinde derin yaralar açarak antidemokratik izler bırakan rejimleri çağrıştırdığı belirtildi.

‘Yargıda hakim ve savcı açığı ortaya çıktı’
Yargıda büyük hakim ve savcı açığının ortaya çıktığı bu açığın kapatılması için izlenen yöntemin cılız kalındığı kaydedilerek söz konusu durumun yargının yükünü artırdığı ve çözümsüzlüğe neden olduğu vurgulandı.

‘Toplumsal barışa da olumlu katkı sağlamayacaktır’
Nüfus Yasası'nda yapılan değişiklikle nikah kıyacak kamu görevlilerinin kapsamının genişletilmesinin ülkenin öncelikli meselelerinden olmadığı aktarılarak “hassas dengeler üzerine kurulu toplumsal barışa da olumlu katkı sağlamayacaktır. Bu konuda baroların ve ilgili diğer kuruluşların görüşlerinin alınarak konsensüs sağlandıktan sonra düzenlemelerin yapılması demokratik hukuk devletinin bir gereğidir.” denildi.

Haber:Y.SEVER