Düzce’de 3 yıl önce faaliyete geçen Elektronik Denetleme Sİstemi (EDS) hakkında araç sürücülerinin şikayetleri giderek artıyor. Düzce merkezinde EDS üzerinden ayda 15 bin civarında sürücüye ceza yazılıyor.

Bu durum, araç sahiplerinin ve sürücülerinin tepkilerine yol açarken, AK Parti il yönetimi, belediye, emniyet ve odalar EDS’lerin kaldırılması için harekete geçti. EDS’lerin kaldırılması için İçişleri Bakanlığı yetkilileriyle temasta bulunan Düzce heyeti, toplumun her kesiminin özellikle salgın döneminde zor günler yaşadığına ve cezaların daha da bel büktüğüne dikkat çekti.

Yapılan görüşmeler neticesinde Ankara’dan gelecek teknik bir ekip, Düzce’deki sistemi inceleyecek ve bir rapor hazırlayacak.

EDS’lerin kaldırılması konusunda ilk resmi görüşme ise geçtiğimiz günlerde yapıldı.

Düzce İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, AK Parti İl Başkan Vekili Ersin Gökçe, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Tuncer, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Yılmaz bir araya gelerek, konuyu detaylı şekilde ele aldı.

Yapılan görüşmede, EDS’lerin kaldırılması konusunda mutabakat oluştu. EDS’lerin tümüyle ya da belli noktalardan kaldırılması için ön rapor hazırlanacak. Yasal mevzuat konusundaki sözleşme ve diğer unsurlar üzerinde çalışma yapılacak. Düzce’deki EDS’lerin akibeti önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.