Bir ay içinde kamu kurumlarında kullanılan tüm Akkor flamanlı ampuller, yüzde seksen enerji tasarrufu sağlayan Kompakt Floresan ampullerle değiştirilecek. Konuya ilişkin başbakanlık genelgesi Resmi Gazete'de yayınlandı.

Genelgede, toplumun enerji kültürünün ve verimlilik bilincinin geliştirilmesi ile enerji güvenliğinin en üst düzeyde sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla, 2008 yılının “Enerji Verimliliği Yılı” olarak ilan edildiği ifade edildi. Ülkemizde elektrik enerjisinin önemli bir bölümünün aydınlatma amacıyla kullanıldığı belirtilen genelgede, teknolojinin aydınlatmada kullanılmak üzere klasik akkor flamanlı ampuller yerine beşti bir oranında elektrik harcaması ile aynı verimi sağlayan geliştirildiği dile getirildi.

Kompakt Floresan adıyla bilinen bu ampullerin kullanılması ile aydınlatmada kullanılan elektrik enerjisinden yüzde 80'e varan oranda tasarruf sağlanabileceği belirtilen genelge ile, tüm kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve kamu kurumu niteliği taşıyan meslek odalarının bir ay içinde sorumluluklarında bulunan yerlerdeki tüm akkor flamanlı lambaları tasarruflu ampullerle değiştirilmesi istendi.

Kuruluşların uygulamaya ilişkin bilgileri her birimin ayrı olarak bağlı bulundukları bakanlık aracılığıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bildirmesi de istendi.