10 Ocak Çalışan gazeteciler günü nedeniyle Düzce Valiliği’nin basının resmi kurumlardan bilgi almasını sınırlayan ve basın çevrelerinde yoğun eleştiri konusu olan genelgesi yeniden gündeme geldi.Düzce Basın Birliği Başkanı İhsan Çetin 10 Ocak Gazeteciler günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında gazetecilerin gününü kutlarken, valilik genelgesi konusunda da sert eleştirilerde bulundu.

Basın çalışanlarının günün 24 saati çalıştıklarını, gerektiğinde bir haber için yataklarından kalktıklarını, iki satırlık bir haber için saatlerce koşuşturduklarını, en büyük mutluluklarının yazdıkları haberi yayın organlarında görmek olduğunu söyledi.

Düzce’de basın kuruluşlarının sayısının artmasının mutluluk verici olduğunu söyleyen İhsan Çetin, basın mensuplarının resmi kurumlardan haber almakta güçlük çektiğine tanık olunduğunu dile getirerek, hala demeç ile bilginin birbirine karıştırıldığı bir dönemde olduğumuzu ifade etti.

 

Kendisinin daha önce birçok yetkili kamu görevlisi ve vali ile çalıştığını belirten İhsan Çetin, Düzce İl olduktan sonra ilk üç vali döneminde  bilgi alma konusunda bir sıkıntı yaşanmadığını, bu sınırlama ile ilk kez Düzce Valisi Ercan topaca zamanında karşılaşıldığını ifade etti.

Çetin resmi kurum amirlerinin kendi uhdelerinde olan bilgileri önceki yıllarda olduğu gibi basına yani halka aktarması gerektiğini belirterek, bu konuda Düzce Valisi Ercan Topaca’nın yeni bir düzenleme yapmasını istediğini sözlerine ekledi.