Düzce Valisi Cevdet Atay ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle bir mesaj yayımlayarak basın mensuplarının gününü kutladı.

Vali Atay, mesajında “Kamuoyunun doğru haber alma ve bilgilenme hakkının en etkili aracı olan özgür ve tarafsız basın,  demokratik ve şeffaf toplum olmanın öncelikli şartlarından biridir. Basın çalışanlarımızın görevlerini basın etik ilkeleri çerçevesinde doğru, tarafsız, kişilik haklarına ve özel hayata saygı ve toplumsal değerlere hassasiyet anlayışı çerçevesinde yerine getirmesi, toplumsal gelişme ve bilinçlenmeye önemli katkılar sağlamaktadır. Basın çalışanlarımızın, yükümlülüklerini en iyi biçimde yerine getirmek için gösterdikleri çabalar hiç kuşkusuz takdire şayandır.” ifadelerine yer verdi.

Basının toplumdaki farklı görüş ve düşüncelerin rahatça ifade edilebildiği, toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu duyarlılığının artmasını sağlayan, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili temsilcileri konumunda olduğunu belirten Vali Atay mesajına şu cümlelerle devam etti:

“Basın mensuplarımızın mesleklerini icra ederken toplumumuzun hassasiyetlerini göz önünde bulundurmaya özen göstermeleri, karanlık odakların algı operasyonlarına alet olmamaları da büyük önem arz etmektedir.

Mesai mefhumu gözetmeksizin, toplumu doğru bilgilendirmek için her türlü zorluğa göğüs geren kıymetli gazetecilerimizin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü canı gönülden kutluyorum. Bütün çalışan gazetecilere sevgi ve saygılar sunuyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.”

HABER: Mehmet GÜNESEN